n1wzAdy

Youtube gräver sin egen gravcomment_here


Frågan är om Youtube kommer att fortsätta att dominera totalt i framtiden?

Jag fick en smärre chock när jag läste igenom mina/vår meddelanden via Youtube tidigare idag. Varför? Jo, för att Square Enix bestämt sig för att anmäla oss till Youtube. Det gällde videon "Final Fantasy XIV A Realm Reborn OST".

Själv fattade jag inget alls först. I och med att vi inte äns fick en förvarning eller liknande. Nej, det var ett hårt straff direkt. Vi har dock överklagat det hela till Youtube. Men själv tycker jag att det är rent ut sagt förjävligt. Men när jag googlade runt lite om det hela, så har det visat sig att just Square Enix anmäler skiten ur allt och alla, som laddar upp videos som berör deras spel.

Till och med mellansekvenser filmer från deras Final Fantasy serie, anmäler de på youtube. Läskigt nog så läste jag ju en artikel i Level om just Square Enix för inte så länge sedan. Där de blåste Svenska "Grin" på miljonbelopp, då de inte betalade för de tjänster som Grin utförde.

Nu fick vi själva smaka på Square Enix mörkare sida, och Youtubes nya och stenhårda copyright lagar. Kommer troligen att kväva precis ALLT och alla framöver. För vad tusan är poängen med att snickra ihop en video, och sedan få den nedtagen?

Samt tror jag inte att det är så många som vet att Youtube endast delar ut tre varningar. Sedan är man körd för evigt (De stänger då ner äns youtube konto för gott). Själv så förstår jag inte riktigt hur Youtube och de stora drakarna tänkt här.

Som i vårt fall, vad tusan ställde vår "Final Fantasy XIV A Realm Reborn OST" video till för skada egentligen? Vi fick inte betalt för den, musiken säljs inte någonstans (Vad jag vet), och spelet fick gratis rekalm. Men trots det, så vart vi alltså hårt straffade.

Min inställning till Square Enix och Youtube ändrades radikalt idag kan jag säga. Men för att göra det hela ännu värre, så vart man totalt förnedrad efter själva straffet. Då man fick kolla på en skit löjlig tecknad film om copyrights (Samt svara på en massa frågor).

Ungefär som om man vore helt efterbliven. Det tycks dessutom inte finnas någon som helst logik bakom straffen heller. Eftersom det finns kanaler och videos på youtube, som inte straffats alls (Trots att de laddat upp hela långfilmer, album osv).

Så det känns på något sett som om straffen utförs rent slumpmässigt. Det betyder med andra ord att ett Youtube konto som inte haft en enda varning tidigare (Trots att man har haft kontot i flera år), kan (Rent teoretiskt) få tre käftsmällar (Varningar) på raken på tre röda.

Därför så undrar jag hur många Youtube kanalar som fått en (Eller fler) varningar idag? För den här cirkusen drog Youtube igång idag. Jag har en känsla utav att folk kommer att börja lefta efter andra alternativ för att ladda upp sina filmer, för det här håller inte.

Ett helt livsverk kan ju bli förstört över en natt. Jag kan även föreställa mig hur nervösa (Och oroliga) de är som sitter med två varningar på sitt Youtube konto. För har man (Som vi) ett par hundra filmer uppladdade. Då kan Youtube när som helst, vända upp och ner på ditt liv.

Och för de som undrar, får du en varning. Då får du stå ut med den i hela 6 månader, ja, du läste rätt, 6 MÅNADER! Under den perioden så är ditt Youtube konto begränsat till en light version utav Youtube. Du kan dessutom bara ladda upp MAX 15 minuter långa videos. 

Så tänk inte äns tanken på att ladda upp något som du inte äger till 100%. För då kommer Youtube att göra livet surt för dig. Faktumet är att jag läste igenom hela deras copyright policy dokument, och jag vet ärligt talat inte om jag ska skratta eller gråta.

I princip så kan du inte äns nyna till Zelda melodin utan att bli varnad (Tredjeparts rättigheter), eller alternativt bli stämd. Såvida man inte fått tillstånd (Skriftligt) utav Nintendo. För vår del, så lutar det åt Blip.TV. Till och med Ray William Johnsson har ju gått över till Blip.TV så...

Man kan väl säga att Youtube effektivt håller på att ta död på både sig själva, och allt vad kreativitet heter.


robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy