Handbrake - Epic video transcoder programcomment_here


Är man ute efter ett videokonventerings program, då är Handbrake något för dig. Programmet kostar dessutom inte ett öre.

Jag fick ett riktigt irreterande problem nu i helgen som var. Eller, ett I-lands problem då. Jag försökte att lägga över en divX film på min Iphone (jag tycker om att kolla på film medans jag solar nämligen). Men dessvärre så gillar inte Apples Ios DivX så där värst mycket.

Så i flera timmar sökte jag efter något bra videokonventeringsprogram. Jag var tänkte precis ge upp för dagen, när jag snubblade in på ett franskt film forum (utav alla ställen). Konstigt nog så skrev de flesta på engelska (turligt nog för mig, för jag hade nog inte orkat att översätta allt), i vilket fall som helst.

Jag såg ett återkommande namn i tråd efter tråd, och det var det mäktiga programmet Handbrake (som i övrigt måste ha den coolaste logotypen ever, en exotisk drink med en ananas ). Det tog inte lång tid att ladda ner v0.9.6 utav Handbreak heller.

Då programmet bara är 6.6mb stort (Handbreak är dessutom kompatibelt med både Mac, Linux, Win XP och Win 7, härliga tider!). Det enda problemet (som egentligen inte är ett problem) var att Handbreak kräver windows Netframework 4.0 för att fungera, och har man inte framework 4 installerat.

Då kan man lika bra bara dra igång installation, och sätta sig ner och läsa en bok eller kolla på en film. För det tog typ 30-40min för installationen att bli klar på mitt system. Men därefter var det lätta gatan, trots att jag aldrig användt mig utav Handbreak förut, så hittade jag allt på en gång.

Jag kunde sätta igång och konventera om min DivX film till mpeg 4 (ett format som Ios och min Iphone 4 gillar desto bättre) på tre röda. Det ska dock nämnas att det tar ett bra tag (givetvis så beror det på kvalitén och filmens mb storlek) att konventera ett format till ett annat.

Det tog runt en timme för mig att konventera en divX film på 500mb till mpeg 4. Men slutresultatet vart hur bra som helst. Till och med undertexterna kom med! så är man en ägara utav Ipad eller Iphone, och sysslar mycket med film och olika film format/codecs.

Då är Handbrake eran räddare i nöden. Programmet kostar dessutom inte ett korvöre. Jag tycker dock att han/hon/de som legat bakom Handbreak förtjänar att få en slant för sitt slit. Jag fann dessvärre ingenstans som man kunde donera pengar.

Men jag får göra lite reklam för Handbreak som tack istället, i och med den här recensionen. Och mitt betyg på Handbreak blir 9/10 i betyg!robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...
- Ingen spam/smygreklam tack!

- Håll en god ton. Personangrepp osv betackar vi oss för.

- Kritik är helt alright. Så länge som den är bifogad/konstruktiv.

- De kommentarer som ni gör besvaras här på våran hemsida.

you Ditt namn:
Kom ihåg mig?
mail Din E-postadress: (publiceras ej)

home Din Hemsida/Bloggadress:


write_us Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
Elverket.se
bloglovin
We need your support! (why?)
webvoter-omröstning
Vad vill ni att vi lottar ut?
Geek kläder
Hårdvara
Mjukvara
Presentcheck
Samlarobjekt
Tv-dataspel
gg_banner
childs_play
sga


your_ad_here
cookies
v1.4 ©2010-2012 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy