Eden lake - Semstern som vart ett helvetecomment_here


Det där med att semestra i någon slags hillbilly miljö, det var nog ingen vidare bra ide trots allt...

Det var ett bra tag sedan sist som jag kollade på en film som verkligen gjorde mig illa till mods, eller som fick mig att känna ilska och hat. Det är svårt att tro att en film som heter "Eden Lake" skulle kunna vara något utav ond natur.

Men tro mig, Eden Lake är så långt ifrån edens lustgård som man bara kan komma. Det är nämligen en brittisk skräck/thriller film (signerad James Watkins och Kelly Reilly). Till en början förstod jag inte varför filmen fått en skräck stämpel på sig, då den såg ut och kändes som en teen kärleksfilm.

Fast det skulle komma att ändras rätt drastiskt, först efteråt så förstod jag vilket genidrag det var att ge filmen en lugn ton först. För då blir övergången till skräck så mycket tydligare och obehagligare.

I vilket fall som helst, handligen i Eden Lake kretsar kring ett ungt och kärleksfullt par (Jenny, spelade utav Kelly Reilly, och Steve, spelad utav Michael Fassbender), som bestämmer sig för at semestra vid en sjö vid namn Eden Lake.

Så man får följa med på Steve och Jennys resa till Eden Lake, men redan när de kommer till någon liten byhåla (inte så långt ifrån Eden Lake), så börjar man ana oråd (inavel om inte annat). Det som sedan följer kan nog bli för magstarkt för de som har svaga nerver.

Då det är mycket våld och annat otrevligt i Eden Lake. Då jag inte vill spoila något, så kan jag dessvärre inte avslöja mer än så. Jag kan däremot skriva följande. Jag har sett många thriller och skräckfilmer i mitt liv, men ytterst få har varit så pass gripande och obehagliga att kolla på som i fallet med Eden Lake.

Troligen så kände jag väl ett sådant pass stort adrenalinrus i min kropp, just för att Eden Lake känns mer verklig och trovärdig än allt annat som jag sett. För tragiskt nog, så skulle Eden Lake mycket väl ha kunnat vara baserad på en verklig (tragisk) berättelse.

Eller något som skulle kunna äga rum på riktigt. Därför ger jag också Eden Lake betyget 7/10, filmen hade fått ett högre betyg om inte slutet varit så B. Samt om filmen inte haft en del tabbar och ologiskt innehåll.

Hur som helst så tycker jag helt klart att ni ska se Eden Lake om ni inte gjort det förut!robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...
- Ingen spam/smygreklam tack!

- Håll en god ton. Personangrepp osv betackar vi oss för.

- Kritik är helt alright. Så länge som den är bifogad/konstruktiv.

- De kommentarer som ni gör besvaras här på våran hemsida.

you Ditt namn:
Kom ihåg mig?
mail Din E-postadress: (publiceras ej)

home Din Hemsida/Bloggadress:


write_us Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
Elverket.se
bloglovin
We need your support! (why?)
webvoter-omröstning
Vad vill ni att vi lottar ut?
Geek kläder
Hårdvara
Mjukvara
Presentcheck
Samlarobjekt
Tv-dataspel
gg_banner
childs_play
sga


your_ad_here
cookies
v1.4 ©2010-2012 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy