Brutal Doom - PC recensioncomment_here


Titel: Brutal Doom
Utvecklare: ID Software/Skulltag/Zdoom/The Brutal Doom team
Format: PC
Genre: FPS
Releasedatum: 2 mars 2012
Svårighetsgrad: Ultra Violence
Spenderad tid: +50timmar
Snittbetyg internationellt: ?


Gissa tre gånger varför modden/spelet heter Brutal Doom?


Jag kunde nog inte i min vildaste fantasi föreställa mig att jag skulle återvända till de gamla Doom spelen igen, inte på ett bra tag ialla fall. För det är ju bara några månader sen jag recenserade Doom Trilogy (Doom 1,2 och Final Doom).

Men det fanns en liten modd vid namn ”Brutal Doom”, som lockade mig att gör ett återbesök i helvetet, igen. Trots att det är samma banor, fiender osv i Brutal Doom, så blir Doom som ett helt nytt spel med Brutal Doom modden installerad.

Man måste nu t.ex. ladda om sina vapen
(med undantag för t.ex. minigun och plasmageväret), och vara betydligt mer försiktig. För fiendernas attacker tar nu mycket mer skada, och de är betydligt smartare än tidigare också.


Om man tyckte att Cyberdemon var dryg förut. Då vill man INTE möta Brutal Doom motsvarigheten.


Visserligen tar ju ens egna vapen mer skada, och man kan ju döda sina fiender med en välplacerad headshoot. Men det hjälper föga om man är omringad utav ett gäng imps eller pinkys. För de kommer nämligen att slita en i stycken, bokstavligen.

Därför måste man även som spelare spela lite smartare, annars är spelet över på tre röda. Brutal Dooms allra starkaste kort är dock dess våldsamma och brutala innehåll. Jag har en känsla utav att de nuvarande och fd ID Software arbetarna, skulle vara väldigt smickrade och stolta över vad Brutal Doom teamet gjort med deras gamla klassiker Doom.

Det känns liksom på något sätt som om Brutal Doom lagt till det där lilla extra som man saknat hela tiden i Doom serien.Yepp, det finns NPC soldater i Brutal Doom. Det går även att spela co-op och deathmatch också.


En annan som jag verkligen älskar med Brutal Doom, är att man nu kan utföra avrättnings attacker. Man kan stampa sönder huvudet på sina fiender, rycka loss deras huvuden, eller varför inte bara rycka ut deras inälvor?

Det går även alldeles utmärkt att skjuta av samtliga lemmar i en sann Soldier of fortune anda. Skada skjuter man sina fiender riktigt illa, så kan de till och med krypa runt på marken i plågor, eller bara skrika ut sin smärta medans de förblöder.


Pinkey (de rosa grisarna) är nu farligare än någonsin. De är smartare, snabbare och ännu dödligare.


Det är dock inte bara ens fiender som kan råka ut för det här, även en själv kan få samma trevliga behandling. En Baron of hell kan t.ex utan några som helst svårigheter, slita av en huvudet. Så det gäller som sagt var, att hålla sina fiender på avstånd.

Somliga monster har till och med fått helt nya attacker eller attackmönster.
Bla så kan nu impar göra hopp attacker, pinkys kan rusha attacka en, och Cacodemoner kan göra världens jäkla glidning åt höger eller vänster, medans de bombarderar dig med syraskott (eller vad det nu ska föreställa för något).

 


The spiderdemon Is no more.


Som tur är så har det tillkommit en del vapengodis för spelarnas del också. Både i form utav helt nya vapen (som dessutom fått ett helt nytt utseende!), och vapen attacker. De flesta vapnen har nämligen en alternativ attack, och nästan alla vapen kan man zooma in med också.

Min personliga favorit är motorsågen (det är skitkul att leka motorsågsmassakern) och hagelgeväret (då den delar ut en helvetes skada på allt som den träffar). Men även de nya krut leksakerna är tämligen underhållande.

Dessvärre så måste man köra på IDKFA fusket för att få tillgång till majoriteten utav den nya vapenarsenalen. Ialla fall så är det så i v0.16 test 3 versionen utav Brutal Doom. Men trots det, så är Brutal Doom sammanfattningsvis, något utav det roligaste som jag spelat i FPS väg på år och dar.

Det råder inte heller någon tvekan om att Brutal Doom är en utav de allra bästa moddarna som gjorts.


Plus

+  Brutalt underhållande
+  Nya vapen (somliga vapen går dock ENBART att få åtkomst till via fusk i dagsläget, tyvärr)
+ Häftiga avrättnings metoder (tänk MK fatalities)
+ Fienderna är nu både smartare och dödligare än tidigare
+ Mer realistiskt, man måste ladda om sina vapen m.m.
+ Den nya metal musiken är bly tung!


Minus
- Det finns en hel del buggar att fixa till

Handling/story:  5/10
Knappt nämn värd, men det är knappast därför man spelar Doom heller.


Spelkänsla: 9 /10
Om man tyckte att spelkänslan, stämningen och allt var perfekt i vanliga Doom. Då kommer man att älska Brutal Doom desto mer.


Grafik:  9/10
Inget Far Cry 3, men det gör inget. För pixel charmen är enorm.


Ljud/Musik:  9/10

De nya metal låtarna (covers) ger nytt liv till Doom.

Kontroll:  9/10
Tangentbord+mus+freemouse look = kontroll perfektion


Livslängd: 9/10
Köper man Doom Trilogy boxen och installerar Brutal Doom. Då jäklar har man att göra framöver kan jag säga. Adderar man även co-op och Deathmatch till formeln, då är livslängden enorm.


Totalt: 9/10
Jag trodde aldrig att jag skulle säga eller skriva det här. Men Doom får kliva ner från FPS tronen, all hail Brutal Doom! Det spelar ingen roll om man spelat igenom Doom serien tusen gånger, eller om man är grafikkåt till max. Gillar man FPS, så kommer man att älska och avguda Brutal Doom. So, whos your daddy?


robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Postat av: Anonym

okej, detsamma :)

Date: 2012-05-21 Time: 14:25:44 Url: http://carolineandersson.com
Postat av: FREDRIKA PERSSON

ha en bra dag ! :D

Date: 2012-05-21 Time: 15:34:50 Url: http://frdrika.blogg.se/- Ingen spam/smygreklam tack!

- Håll en god ton. Personangrepp osv betackar vi oss för.

- Kritik är helt alright. Så länge som den är bifogad/konstruktiv.

- De kommentarer som ni gör besvaras här på våran hemsida.

you Ditt namn:
Kom ihåg mig?
mail Din E-postadress: (publiceras ej)

home Din Hemsida/Bloggadress:


write_us Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
Elverket.se
bloglovin
We need your support! (why?)
webvoter-omröstning
Vad vill ni att vi lottar ut?
Geek kläder
Hårdvara
Mjukvara
Presentcheck
Samlarobjekt
Tv-dataspel
gg_banner
childs_play
sga


your_ad_here
cookies
v1.4 ©2010-2012 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy