n1wzAdy

Shantae Risky's Revenge - iOS recensioncomment_here

shantae riskys revenge
Titel:
 Shantae Risky's Revenge
Utvecklare: WayForward
Format: iOS
Genre: Plattform
Releasedatum: 2011
Svårighetsgrad: Normal
Spenderad tid: +5 timmar
Snittbetyg internationellt: 83% Gamerankings.com
PEGI åldersmärkning: 9+
Pris: Gratis för tillfället

Det skulle ta mig över 2år innan jag upptäckte och tog mig tiden att spela WayForwards ultra charmiga plattformsspel "Shantae Risky's Revenge" för iOS. Till stor del så beror det på att jag helt enkelt inte hörde talas om spelet först rätt nyligen, och det tack vare Jake Kaufmans soundtrack.

Hur som helst. Shantae Risky's Revenge är uppföljaren till Gameboy Color spelet "Shantae" från 2002, och precis som i originalet. Så antar man rollen som Shantae (Som är till hälften ande), och det dröjer inte heller länge innan äventyret är i full gång.

shantae riskys revenge boss
Bläckfisken har något som Shantae vill ha. Så våldet är högst nödvändigt.

Man hinner nämligen inte mer än att starta spelet, så stötter Shantae på trubbel. För utanför hennes hus, så blir Shantae attackerad från alla håll och kanter. Jag tog dock relativt enkelt hand om inkräktarna (Kontrollerna är lite halv dryga på iPhone ska nämnas), då de endast tålde en enda träff från Shantaes hår (Ja, man attackerar fiender med hennes hår). 

Just det där med håret, fick mig att tänka på ett gammalt NES spel vid namn "Kabuki Quantum". Hur som helst, då Shantae Risky's Revenge innehåller något utav den pixel charmigaste grafiken jag någonsin sett, så vill man ju gärna utforska omgivningen.

Som tur är så får man också en relativt stor möjlighet till det (Till en vis gräns, tänk Wonder Boy, typ). Bla så har man ju en hel hamnstad att utforska, det går ju även att snacka med de människorna (Och varelserna) som man träffar på.

Men då Shantae har ett uppdrag och ett äventyr att ta sig an, då Piraten Risky boots har snott en ondksefull lampa (samt är hon på jakt efter tre stycken sigil som kan släppa lös all världens ondska på tre röda). Så har man ju inte så mycket tid för löst snack.

shantae riskys revenge magic
Shantae fick just en helt ny magisk egenskap. Nu kan hon nämligen förvandla sig till en apa.

Shantae ska kort och gott leta reda på lampan som Risky boots snott utav hennes farbror, men man måste även hitta tre stycken sigil. INNAN Risky gör det. Vilket givetvis är lättare sagt än gjort. Då både bossar och fiender i massor väntar på att göra livet surt för stackars Shantae .

Men som tur är så är inte Shantae någon försvarslös brud som väntar på att räddas. Nej, hon är ju trots allt till hälften ande, så hon har ett magiskt hår som hon kan slåss med. Hon kan också förvandla sig till flera olika slags djur, samt använda sig utav en handfull olika magier (Special-attacker).

Allt detta skänker en stor variation till Shantae Risky's Revenge, och plattforms momenten fick mig att tänka på Snes och Mega Drive klassikern Aladdin. Så det är en minst sagt riktigt trevlig mix som man får uppleva som spelare i Shantae Risky's Revenge.

De enda negativa faktorerna som jag kan nämna (För iPhone 4a utan kontroll tillbehör), Är kontrollerna, samt så uppstår det slow downs (Eller så hackar spelet till ibland). Men utöver det, så är Shantae Risky's Revenge en solklar vinnare i mina ögon!

Plus
+ Super gullig pixel grafik
+ Möjligheten att förvandla sig till olika djur
+ Jake Kaufmans soundtrack!
+ Magdans
+ Mycket valuta för pengarna
+ Aladdin vibbar

Minus
- Kontrollerna är långt ifrån perfekta på iPhone
- Slow downs på iPhone 4
- Frustrerande till och från

Handling/story: 6/10
Spelkänsla: 8/10
Grafik: 9/10
Ljud/Musik: 9/10
Kontroll: 7/10
Livslängd: 7/10

Totalt: 8/10


tgg2 grade scale 8

robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This space Is for sell!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy