n1wzAdy

No more room In hell - PC recensioncomment_here

nmrih
Titel: No more room In hell
Utvecklare: 
NMRiH Dev Team
Format: 
PC
Genre: Action
Releasedatum:  30 Oktober 2011
Svårighetsgrad:  Hard
Spenderad tid: +100 timmar
Snittbetyg internationellt:  ????  gamerankings.com


Välj dina vapen med omsorg, och slösa inte på ammunitionen i onödan. För det råder nämligen en konstant brist på ammunition i No more room in hell.

Jag överdriver inte när jag säger att spelmarknaden just nu (bokstavligen) simmar bland olika slags zombie speltitlar. Och då syftar jag inte bara på Zombies inom FPS genren, utan flera olika genrer.

Strategi, FPS, ja, you name It. Men majoriteten utav de Zombie relaterade spelen släpps inom FPS genren. Och det är också just precis ett sådant spel som No more room In hell är. NMRIH  började (tro det eller ej) som en väldigt ambitiös Half-Life 2 modd.

Men med tiden så växte sig NMRIH allt större. Och till slut så släpptes den första *host host* stabila versionen utav NMRIH i slutet utav 2011. Jag kom dock inte i kontakt med NMRIH först i år (för någon månad sedan).


Dessvärre så går det inte att döda zombies bara genom att blända de med lampan. Däremot så kan man klappa till de med ficklampan.

Så jag kommer att recensera NMRIH utifrån den nyaste versionen utav modden (v1.05). Så låt oss starta. För det första. Har man spelat DayZ, L4D, Killing floor, Zombie Panic mfl. Så kommer man rätt snart att känna igen sig.


Men samtidigt inte. För NMRIH känns som en blandning mellan överlevnadsbitarna i DayZ, och action bitarna från Killing Floor. Fast på sitt eget unika vis. Det ska dock nämnas att man dör extremt enkelt i NMRIH.

Och inte nog med att man dör. Man blir förvandlad till en Zombie också. Så man utgör därmed ett hot mot de övriga överlevande i sin grupp. Så det gäller verkligen att ha uppsikt på någon som är smittad.

Eftersom de kan när som helst dö och förvandlas till en zombie.

Och precis som DayZ, så finns det inget sikte i NMRIH. Utan man får öva sig till att sikta bra. Och att vara pricksäker är dessutom ett måste. För det finns knappt någon ammunition i NMRIH. Så ett gott råd är att ALLTID ha ett närstridsvapen med sig.


En situation som man helst inte vill hamna i. För blir man omringad och inträngd i ett hörn. Så är man rätt körd.

Och det hela blir ju inte bättre utav att det finns en bugg som gör att man inte kan skjuta. Fast man har ammunition kvar i sitt vapen. Så, närstridsvapen som sagt var. Ett måste. Samma sak gäller god planering.

För det går inte att bara springa  omkring som en virrig höna. För då springer man snart in i armarna på de levande döda. Samma sak gäller det för att campa. Glöm det, funkar inte. För NMRIH är uppdragsdrivet, och det respawnar nya Zombies precis hela tiden.

Man ska nämligen utföra en handfull uppgifter på varje bana. Och de kräver oftast att man ska flytta sig från en plats till en annan. Och det gäller som sagt var att överleva från punkt A till B.

Något som är lättare sagt än gjort. Jag skulle säga att det är mer eller mindre ett krav att man memorerar varje banan utantill. Så att man hittar runt över allt. För man har verkligen oddsen emot sig.

Man måste förflytta sig snabbt och smidigt. Och man dödar bara sådant som står i ens väg. Resten skitar man i, för det är bara slöseri på tid och ammo att skjuta på sådant som inte behövs.


Revolvern är kraftfull. Men den har bara sex skott. Så ha koll på hur många skott du gjort av med. För man vill inte höra ett ”klick klick” ljud när man står öga mot öga med en vägg utav ruttet kött.

Sure, det finns ju relativt gott om vapen i NMRIH. Men precis som jag nämnde tidigare. Ammunition är en brist vara. Så man får köra på Syndicate 1 principen. Vill säga att man plockar på sig så mycket vapen som man bara kan, och bunkrar upp med en massa vapen på ett bestämt ställe.

Så när man har slut på ammo. Så kastar man såldes bara ifrån sig sitt nuvarande vapen, och plockar upp ett annat. Det låter kanske drygt, men vill man öka sina överlevnadschanser. Så är det på så vis som man ska spela.

Givetvis så gäller ju samma sak för ammunition. Att ”om” man hittar ammo. Så bär man med sig det till en vis plats. Komiskt nog så ligger betydligt fler vapen och skräpar i NMRIH, än vad det gör ammunition.

Och precis som Rage Against The Machine och Zack de la Rocha skriker ut ”Know your enemy!”. Så gäller samma sak i NMRIH. Det finns nämligen olika slags zombies (eller infekterade då).

De som man bör passa sig mest för. Är de så kallade ”joggers”. De är snabba som fan. Och de känns igen genom att de alltid bär en joggingdress. Därefter så har vi snorungarna, korta, snabba och dryga små fanskap.

nmrih 5
Pumphaglet är grymt effektiv på nära håll. Men det finns oftast ingen extra ammunition till pumphaglet. Och ha för tusan koll på hur många skott ni gjort av med!

De tas bäst om hand genom att använda sig utav närstridsvapen, samt att man duckar när man attackerar de. För annars kommer man inte åt de små liven, då man är för lång.

Så vad blir summan utav kardemumman då? Ptja, NMRIH är som roligast att spela ihop med andra via LAN eller internet (precis som de flesta andra speltitlar). Och om ni undrar hur NMRIH står sig mot andra Zombiespel.

Så kan jag sammanfatta det så här. NMRIH är inget dåligt spel. Men det är på tok för upprepande, det finns för få banor och för lite att göra. Vilket gör att spelet blir långtråkigt efter ett tag.

 För att inte tala om den handfull buggar som finns också.

Så någon slags Zombie revolution är det inte tal om i NMRIH. Däremot så tycker jag NMRIH är roligare att spel än t.ex. Zombie Panic och Killing Floor. Och i ärlighetens mening. Så tycks NMRIH vara ljusår bättre än t.ex. ZombiU till Wii-U.

Men nog finns det gott om potential i NMRIH alltid. Så förhoppningsvis så kommer NMRIH att växa och utvecklas med tiden.

Så vem vet. Kanske blir No more room In hell en Zombie revolution så småningom?

Plus

 + Gillra fällor för zombies
+  Relativt gott om olika vapen
+ Närstriderna är riktigt brutala
+ Roligt att spela ihop med andra  
+ Gratis att ladda ner och spela!

Minus
- Buggigt
- Enformigt
- NMRIH kommer nog att uppfattas som sjukt svårt utav de flesta

Handling/story:  7/10
Spelkänsla:  7/10
Grafik:  7/10
Ljud/Musik  6/10
 
Kontroll:  9/10
Livslängd: 7/10

Totalt: 7/10 
Det finns gott om olika zombie speltitlar på spelmarknaden (nya som gamla). Men No more room In hell hör till ett utav de bättre i skaran. Och det till trots att spelet dras med en hel del buggar.

tgg grade scale 7

robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy