n1wzAdy

Ida Aka Adaras Eriksson intervjucomment_here

Checka In Idas Master Chief skiss säger jag bara!

Vi på The Gaming Ground tyckte att det var på tiden att vi intervjuade en kvinnlig gamer personlighet för en gångs skull. Så jag tog kontakt med Ida Aka "Adaras" Eriksson, för en mailintervju.

Själv så hörde jag talas om Adara efter att jag fått syn på hennes riktigt snygga Master chief skiss (Halo). Och på den vägen har det gått, vi har blivit blogg bekanta så att säga.

Men låt oss starta kicka igång intervjun shall we!

Robin:
Jag börjar lite lätt med att fråga när började du spela tv-spel? och vilka konsoler äger och spelar du på idag?
 
 
Ida Aka Adaras:
 Jag har spelat tv-spel så länge jag kan minnas. När jag var liten köpte mina föräldrar NES. Sen spelade jag på PS1, PS2, Wii och Game Cube. När jag flyttade ihop med min kille så var det först XBox-spel som gällde. Nu är det enbart PS3 som gäller hemma (förutom när jag besöker familjen förstås).

 
Robin:
Finns det några spel och genrer som du absolut inte tycker om? om så, varför?
 
 
Ida Aka Adaras:
Jag har aldrig varit ett stort fan av sportspel som typ fotboll . Det har liksom aldrig tilltalat mig. Den enda gången det kan vara roligt är på Wii, då får man röra på sig själv i alla fall.  

 
Robin:
Vad anser du om sexism och att kvinnor ofta framställs som sexobjekt i spelbranschen? och anser du att det blivit bättre eller sämre med tiden? och vad kan göras åt det?


Ida Aka Adaras:
Ärligt talat så tänker jag inte så mycket på det och har aldrig riktigt brytt mig om det. Kanske för att jag inte spelar så ofta? Och de gånger jag spelar är det oftast spel där tjejer bara har någon liten biroll. Men om jag skulle börja tänka mer på hur båda könen framställs i spelvärlden så skulle jag med stor sannolikhet bli rätt upprörd. Jag har bara inte orkat ge mig in i den debatten. Spelupplevelsen skulle bli sämre om jag funderade på en massa såna saker.


Robin:
Vad är din åsikt om så kallade "renodlade" tjejspel? alltså spel som vänder sig direkt till målgruppen tjejer? är det fel väg att gå? eller är det helt okej?
Jag syftar främst på att "riktiga" gamer tjejer inte gärna gillar att man sätter en tjejstämpel på somliga spel, och andra inte.
I deras ögon så är spel unisex så att säga.


Ida Aka Adaras:
Det är väl kul att det finns spel som enbart riktar sig till tjejer, precis som det finns tidningar med huvudmålgruppen tjejer och tidningar som riktar sig enbart till killar. Målgrupp är många gånger väldigt viktigt men det behöver såklart inte hindra en från att prova det ena eller andra -trots att man inte tillhör målgruppen.


Robin:
Redan nu så spekuleras det vilt om Wii-U, 720 och PS4. Men vad tror du själv? vem kommer att gå vinnande ur det kommande konsolkriget, och vilken/vilka konsoler ser du mest fram emot själv?


Ida Aka Adaras:
Jag ser mest fram emot 720, men även PS4. Jag är inte så insatt i konsolkriget men jag tror att 720 kommer leverera bäst. Jag har hört många som sett fram emot den konsolen och konceptet verkar bäst.


Robin:
Har du någon favorit bland alla spel som släppts under årens lopp? själv så står Deus Ex, Fallout 2, Grim Fandango och Silent Hill 2 väldigt högt i kurs hos mig.


Ida Aka Adaras:
COD-serien!


Robin:
Jag måste bara fråga. Har du några planer på att rita/skissa på något nytt inom spelvärlden inom en snar framtid?
 

Ida Aka Adaras:
Oh, bra fråga! Jag har ju inte gjort klart min Master Chief teckning än. Men det skulle vara grymt kul att börja på något AC3-inspirerat sen. Jag älskar speldesignen i AC!


Robin:
Om jag inte minns helt fel nu, så är du ett stort fan utav Silent Hill serien, right?. Så jag har några frågor att ställa där. Vilken titel i Silent Hill serien är din favorit, och varför? samt, vad tycker du om de nyare Silent Hill spelen?

Själv så tycker jag att SH serien dog mer och mer, för varje ny titel som släpptes efter SH3.


Ida Aka Adaras:
Jag har alltid velat spela Silent Hill men jag har aldrig kommit över ett spel. Jag skulle jättegärna vilja prova SH 2! Men det spelet är svårt att få tag i.


Robin:
Finns det några spel som du verkligen ser fram emot framöver? om så, vilka och varför?

Ida Aka Adaras:
Black Ops 2 ser jag fram emot. COD är grymt!


Robin:
Om jag förstått det hela rätt, så är både du och din kille (Simon) gamers. Inte sant? om så, brukar ni spela spel ihop? och vilka spel då i sådant fall?


Ida Aka Adaras:
Hihi ja det brukar vi göra ibland! Det är kul oavsett vi kör mot varandra eller med varandra. Vi brukar oftast köra COD och ibland Resident Evil tillsammans.


Robin:
Jag avslutar den här intervjun med att fråga följande. Vad önskar du allra mest utav allt just nu?


Adaras:
Av vad som helst? I så fall önskar jag en underbar sommar med massor av sol. Och de dagar det regnar kan man såklart gamea och blogga ;)

robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This space Is for sell!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy