n1wzAdy

Ninja Scroll - Anime recensioncomment_here


Title: Ninja Scroll
Genre: Action/drama
Releasedatum:
5 juni 1993
Speltid:
94 minutes
Åldersmärkning:
18+
Format:
DVD/Blu-Ray
Stjärnor:  
Kōichi Yamadera
Producent:  Kazuhiko Ikeguchi
Regissör:  Yoshiaki Kawajiri
Snittbetyg internationellt: 7.8/10Imdb.com

Det ligger en rätt intressant bakgrundshistoria bakom hur jag upptäckte den klassiska anime filmen Ninja Scroll på det tidiga 90talet. Ledtråden ligger faktiskt i dess namn. För att vara exakt,  så var det ”Ninja” som gjorde att jag vart intresserad utav Ninja Gaiden.

För i och med att jag spelat mycket Ninja Gaiden på Nes på 90talets början, så började man ju avguda allt som hade med Ninjor att göra.

Det är var också på så vis som Ninja Scroll kom in i bilden, och in i mitt liv. Året var 1995, och en kompis hade importerat Ninja Scroll ifrån Usa. Och mitt i natten så ringde han mig och var helt lyrisk ”Du måste bara se den här filmen!”, vilken då frågade jag? ”Ninja Scroll så klart!” svarade han.

Senare samma dag så vart jag inbjuden till en anime filmfest. När väl Ninja Scroll startade, så var det utan tvekan det coolaste som jag någonsin sett. Jag menar, det här var ju rena ögongodiset för ett gäng grabbar mellan 11 och 16år.

Ninja Scroll innehöll ju allt coolt och förbjudet. Ninjor, våld i massor, action och vackra kvinnor.
Så på den tiden var ju Ninja Scroll kungen. Men hur står sig samma film nästan 20år senare egentligen?

Ptja, jag kollade på DVD utgåvan i helgen som var faktiskt. Och det var väl inte precis samma ”OMFG!” känsla som när jag var en ung grabb. Givetvis så har ju standarden, kvalitén osv för anime filmer förbättras med åren.

Så om jag säger så här, Yoshiaki Kawajiri och Yutaka Minowas Ninja Scroll har inte åldrats med värdighet på en del fronter. T.ex så finns det ju knappt någon bakgrundshistoria att prata om, man kastas bara in i handlingen (en handlingen som btw utspelar sig i det feodala Japan, och storyn handlar kort om intriger och tvister mellan olika Ninja klaner).

Det kändes ungefär som om det fattades 1timme utav filmen. Eller att det fanns en film innan Ninja Scroll. Men om man bortser ifrån den biten, så levererar Ninja Scroll på andra områden istället.

Fighting scenerna, och action momenten är t.ex. väldigt välgjorda och underhållande (även med dagens mått mätt). Samt så är filmens huvudkaraktär Jubei Kibagami en riktig charmig snubbe (han måste seriöst talat vara släkt med både Cobra och Onizuka!)

Dialogerna i Ninja Scroll är tämligen roande de med. Då de innehåller en hel del fräna repliker och citat. Jubei är t.ex. inte bara en Ninja utav högsta rang. Han är även en expert på att reta upp sina fiender med ord.

Men Ninja Scroll allra starkaste kort är som sagt var fighting bitarna.
Tyvärr så är Ninja Scroll en relativt kort film på 1timme och 30minuter. Det känns som om filmen hade behövt vara minst 2timmar för att göra sig rättvis.

Det var väl troligen därför Ninja Scroll tv-serien drog igång på 2000talet också. För att fylla ut luckorna i Ninja Scroll filmens handling.

Sammanfattningsvis så kan jag säga så här om Ninja Scroll. Det är långt ifrån den bästa anime filmen som gjorts, men det råder ingen som helst tvekan om att Ninja Scroll är en utav de bästa Ninja filmerna som producerats.

Plus
+  
Jubei Kibagami är riktigt kickass!
+  
Ninjor
+
Mycket action!
+ Dialogerna är rätt sköna

Minus
-
 Det är rätt mycket film och handlings flaws i Ninja Scroll
-  En aning kort kanske?
- Det uppstår en hel del frågetecken under filmens gång, saker som man aldrig får svar på

Story/handling:  3.5/5
Uppbyggnad/Innehåll:
  3.5/5
Action:
  4/5
Stämning/känsla:
3.5/5
Effekter/Animationer:
3.5/5

Slutsats:
 Ninja Scroll var en utav de allra första OVA anime filmerna som jag såg på 90talet. På den tiden framstod Ninja Scroll som det bästa som gjorts, men nu mera framstår filmen mest som en helt okej anime film. Ninja Scroll är inte en rätt igenom dålig film, men den är inte rätt igenom briljant heller. Den är dock helt klart sevärd ialla fall, i annat fall så rekommenderar jag er att kolla på Ninja Scroll Tv-serien istället.

Då den är rätt igenom epic!

Slutbetyg: 3.8/5robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...
Postat av: Terése

Ååå, jag minns när jag var liten och det var i princip denna och Silver Fang som gemene visste fanns i anime-genren, samtidigt som en spelade Street Fighter turbo tills fingrarna blödde.

Jag såg om den för ett par år sedan, och fick en smärre chock över att jag suttit och gluttat på den om och om igen när jag var runt 12år (och även senare). Kändes inte alls ålderslämpligt, men har samtidigt inget minne över att jag reflekterade över det då... Grymt bra är den hur som helst ^^

Svar: Silver Fang var en utav de första Anime serierna som jag kollade på som barn. Den, Starzinger och Cobra (rymdpiraten). Hehe, Street Fighter turbo är fortfarande sjukt nice ^_^ HAHA! Ja, Ninja Scroll (tv-serien är rätt bra den med ska nämnas) är verkligen inget för bar.
Jag var runt 11-12år när jag såg den också. Samma sak med Dominion Tank Police (troligen så var det DTP serien som gjorde att jag började gilla kattflickor) xD

Absolut! Berserk serien är dock kungen =) Tack för din kommentar btw!
The Gaming Ground

Date: 2013-11-19 Time: 23:28:50 Url: http://bouvierbaby.se
Postat av: Terése Bouvier

Nostalgin flödar! :P

Berserk är grym! Blev jättebesviken på långfilmerna dock, kom verkligen inte med någonting nytt. Tar ju inte jättelång tid att nöta igenom serien istället för att få allting komprimerat på nästan exakt samma sätt, men fulare (jag tyckte filmerna var fulare iaf)

Finns grymt många bra anime-serier. Finns rätt mycket på netflix också (den amerikanska versionen, vilket en såklart kollar via). Så sedan jag skaffade det så blir det rätt mycket anime efter att bara nött gamla favoriter med få undantag ^^

... och här finns det så mycket kul att läsa så jag slängde upp en länk hit i menyn från min blogg ;)

Svar: Hehe, den bästa sortens nostalgi ;) Ska vi inte ta upp Denver den sista dinosaurien, Jem och Bumbibjörnarna, när vi ändå håller på xD Ja, långfilmerna är rätt så B. Serien ägde hårt, men som du säkert redan vet (och kommer ihåg).
Så slutar anime serien tvärt, därför vart man också tvungen att börja läsa mangan. För att få veta fortsättning, samt hur allt slutar. De var allmänt lökiga med långfilmerna, svar ja.

Animationerna och allt var bra mycket sämre. Netflix säger du? Jag streamar det mesta från Crunchyroll ;) Månadskostnaden är ju inte så hög liksom, dessutom får jag 1080HD på allt.

Själv har jag mycket att kolla igenom. Har precis börjat kolla på Gintama igen t.ex. Oj, tack så mycket! Jag la precis till dig under länkar på vår sida =) Du får hemskt gärna tipsa andra anime, film och spel fans om vår sida.

För det är nästan "bara" folk från andra länder som besöker oss. Ha det bäst!
The Gaming Ground

Date: 2013-11-20 Time: 20:51:31 Url: http://bouvierbaby.se
Postat av: Terése

Tack för tipset om crunchyroll! Jag har snart sett klart D-Gray man (vilken tappat under andra säsongen och innehåller alldeles för lite blod i mitt tycke) Har du några tips på vad jag skall se härnäst? Har sett rätt många av de kändaste; Hellsing (gamla och nya) Death Note, Monster, Naruto osv...

Men ååå, du behövde inte lägga till mig, bloggar ju om så mycket annat än film och dylikt jämfört med allt det andra ^^... jag skall absolut tipsa folk :D

Svar: Np madam =) Själv har jag använt mig utav deras tjänst i flera år nu. De har avtal med de bästa anime företagen i världen! Så de får typ första tjing på alla nya avsnitt osv. Hehe, jag förstår vad du menar ;)
Ptja, du har ju Highschool of the dead, Higurashi no Naku Koro ni och Elfen Lied. Klart att man behöver ;) Tjänster och gentjänster vet du ^-^ Stort tack för det! Ha en bra helg och dag.

http://thegamingground.com/2013/november/dice-jockey-giveaway.html
The Gaming Ground

Date: 2013-11-21 Time: 16:54:24 Url: http://bouvierbaby.se

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy