n1wzAdy

Through the eyes of an internet troll


Faktumet är att de flesta troll tänker och ter sig på exakt samma sätt. Oavsett vart ifrån de är.

Jag fann en rätt intressant ny dokumentär (brittisk) om internet troll. Då den bara är ett par månader gammal, så är den högst aktuell. I England så har man tydligen redan fallt 2 stycken internet troll (som fått fängelse straff). Jag visste ärligt talat inte om att det var olagligt att trolla i England.

Men tydligen så var de två fallen så pass allvarliga och grova, att lagens långa arm fick lov att rycka in. Jag vet inte om det här är något helt nytt fenomen med att polisen blir inkopplad i det hela, men sådant tycks fallet vara. Det som fick mig att haja till, var att de flesta trollen var utav samma jäkla natur.

Alltså, deras mentalitet, tänk osv var nästan identiska. Samma skrot och korn så att säga. Så vad är det som driver trollen då? vad är det som får de att agera så som de gör? ptja, kickar, ondska och ren och skär sadism uppenbarligen.

Frågan är bara när något liknande fall kommer att hända i Sverige? (för något sådant har inte ägt rumt så vitt jag vet). Det finns till och med de som jobbar som troll jägare på nätet (ny yrkesgrupp?). Så man kan ju fråga sig hur allt det här kommer att sluta?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Starcraft på 5min - Spoiler varning!


Få (än mindre Blizzard själva) hade nog kunnat förutse att Starcraft skulle bli så stort som det blev.

Jag vart lite så där nostalgisk när jag satt och läste senaste nytt om Starcraft 2 och den nya expansionen Heart of the swarm. För jag kunde inte riktigt låta bli att tänka på hur allt började, och hur Starcraft utvecklats genom åren.

Men ska jag vara helt 100% ärlig, så har inte SC konceptet ändrats så där värst mycket sedan det första spelet. Fast så har ju Blizzard behövt ändra något heller (varför uppfinna hjulet på nytt liksom?), utan de har istället förfinat konceptet och gjort det ännu bättre, mer balanserat och lätt tillgängligt.

Dock så kan man ju fråga sig om Blizzard kommer att göra några större förändringar i och med Heart of swarm, eller om det bara blir en regelrätt expansion? vi får väl se, mer lär säkerligen avslöjas under E3 om inte annat (sägs det ialla fall).

Nåväl. Kanske kan IGNs 5minuters sammanfattning utav SC glädja er så länge.

OBS! SPOILER VARNING!


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Whiteaway.se tävlingen avslutad!


Själv så skulle jag nog behöva ett nytt kylskåp snart.

Det vart en del som ställde upp i våran tävling nu senast, då ett presentkort på 500kr ifrån whiteaway.se låg i potten. Men vi kan ju dessvärre bara välja ut en vinnare, och vi bestämde oss för Erika S. Som skrev ett riktigt clatchigt rim, som löd på följande vis:

"Mycket fina kvalitetsprodukter jag hittade,
När jag på Whiteaways hemsida tittade,
Jag skulle behöva en mixer av hög kvalité,
Mycket glädje skulle den mig ge,
Till frukost kunde jag juice och smoothies fixa,
Snabbt soppor och puréer mixa,
Bosch MMB20R1 heter den jag gillade mest,
Enligt recensionerna är den bäst,
Nu jag på mina knän står och ber,
Och hoppas jag en mixer hemma hos mig ser!"

Tyvärr så har inte Erika S skrivit ut sina kontakt uppgifter, så vi får försöka att få tag i henne. Om det inte går, så får vi välja ut en annan vinnare är jag rädd för. Vi hoppas kunna återkomma med en ny tävling inom kort, så höll era ögon och öron öppna framöver!

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Diablo 3 - The wizard


The wizard klassen må vara rätt så usel på närstrider. Men vad gör det när de har dödligt giftiga magi attacker?

Det är inte många veckor kvar nu tills Diablo 3 releasen äger rum. Min yngsta broder började spela betan för bara ett par dygn sedan, men tydligen så fick Blizzard strul länges med vägen. Så de fick lov att stänga ner betan (jag vet inte om den är uppe igen, men det hoppas jag verkligen).

Själv så har jag redan bestämt mig för att börja spela som barbaren, därefter så blir det demon hunter. Men samtidigt så lockar the wizard klassen mig också. För enda sedan det första Diablo spelet, så fastnade jag för magi, trollformler och besvärjelser.

Och som jag förstår det hela, så har inte Blizzard dragit ner på magi krutet i Diablo 3 heller. Så när man levlat rätt mycket som magiker, då kan man också använda sig utav riktigt kraftfulla och slagkraftiga magi attacker.

Men vilken karaktärsklass tänker ni börja att spela som?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Skyrim - Teeny weeny string bikini


I Skyrim kan precis ALLT hända. Uppenbarligen.

Jag kan bara föreställa mig vilket hus i helvete det hade blivit om "Skyrim bikini contest" videon gjorts i Sverige. Jag syftar mest på allt tugg om hen och extremfeminism. Det har väl gått lite väl långt kan man väl säga. Själv så tycker jag att man ska kunna skämta om det mesta (inom rimliga gränser).

Somliga uppfattar säkerligen "Skyrim bikini contest" videon som både sexistisk och rasistisk. Själv så finner jag den bara komisk och underhållande. Men, ska det vara helt rättvist och jämställdt så att säga. Så borde någon göra en liknande video, fast med killar.

På så vis har ju bägge könen fått sin version utav det hella. Eller vad tycker ni själva?player x
/Player X
The Gaming Ground

I tv-dataspels profil - Gabe Newell Valve


Hjärnan bakom Half-Life, L4D serien och steam.

Från att ha varit en anställd hos Microsoft och blivit multimiljonär på kuppen, till att ha blivit en superstjärna och kändis inom tv-dataspelsbranschen. Gabe Newell är minst sagt en väldigt speciell snubbe. Fast enligt han själv så startade hans karriär och liv på allvar i och med Half-Life år 1996.

Gabe och Mike Harrington (en annan fd Microsoft anställd) tog pengar ur egen ficka och finansierade själva hela Half-life projektet. Resten vet vi ju. Det var bara startskottet för allt som skulle komma att hända framöver.

Därefter gjorde Valve den ena utstickande speltiteln efter den andra.

Och de är var/är ju inte toppstyrda utav någon heller, så Valvehar helt fria händer att forma de spelen som de vill jobba med. Något som Gabe anser är väldigt viktigt för att få fram en så bra produkt som möjligt. Har man inte den friheten som man känner att man behöver, så går det givetvis utöver kreaktiviteten och fantasin också.

Gabe har dock gjort sig känd för några...mindre smickrande saker också. År 2007 så sågade han Sonys PS3 längs med fotknölarna bland annat. Då han sa att det var rent slöseri med tid att utveckla spel för PS3an, samt att maskinen var ett fiasko på flera nivåer.

Fast senare så gjorde han en pudel och hyllade istallet PS3an och sågade XBL, som enligt Gabe själv har en urusel service nivå. Sen får man inte heller glömma bort allt tjafs som det vart med L4D2 heller. En online protestlista som uppmanade folk att bojkotta spelet, sen var det ju cirkusen i Australien.

Där L4D2 redan blivit bojkottat pga sitt våldsamma innehåll. Sen florerar nätet med rena hat-texter mot Gabe och Valve, för att inte tala om alla de personliga påhopp som görs mot honom i form utav övervikts skämt.

Smaklöst anser jag. Killen har mer hjärna, skills och talang än de flesta utav oss. Med tanke på att E3 är på ingående och ryktena går för fullt att Valve tänker visa upp HL3 (det hoppas jag verkligen...). Så har jag lite svårt för att känna hat emot Valve och Gabe.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Half Life Sven Co-op - Still alive and kicking


Folk har spelat Sven Co-OP i över 12års tid nu.

Det var evigheter sedan sist som jag ens hörde något om Half-Life modden Sven Co-Op (som ursprungligen var skapad utav Daniel 'Sven Viking' Fearon), än mindre som jag faktiskt spelade spelet. Det kanske inte är så där jätte konstigt heller, med tanke på att modden kom ut 1999. Det var ju liksom inte igår precis.

Men till min stora förvåning, så är communityt fortfarande vid liv. Och man patchar fortfarande Sven Co-Op också. För de som inte vet vad Sven Co-Op är för något, så kan jag sammanfatta det hela på följande vis. Det är en modd som bygger på co-op samarbete spelarna sinsemellan för att kunna klara av fiender och lösa pussel m.m.

Det ska dock nämnas att steam gjorde modden ännu mer populär och känd. Faktumet är att Sven Co-OP är en utav de mest spelade titlarna över steam. Så har man inte prövat HL Sven Co-OP förut, då är det helt klart dags att göra det!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Saruman - Brister ut i troll sång


Christopher Lee gjorde ett grymt bra jobb som Saruman i Sagan om ringen. Fast jag visste inte att han kunde sjunga också xD

Det tycks som om alla jäkla troll där ute fått sin egen national anthem, och kungen utav troll är uppenbarligen Saruman i egen hög person. Har man köpt samlingsboxen (eller directors cut utgåvorna) utav Sagan om ringen, så får man ju med en massa extra material, bortklippta scener m.m.

Jag har kollat igenom alla extra timmar utav film flera gånger, och ärligt talat så hade jag missat den bästa scenen utav de alla. Nämligen den där Saruman trollar sönder våra hjältar med sin väldigt trolliga sång. Det vart till slut för mycket för gruppen, men inte ens när döden närmare sig så slutar Saruman att sjunga.

Länge leve trollet, trollet är dött. Eller något sånt.robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Girl With The Dragon Tattoo


Har ni inte sett filmen så gör det! läs gärna boken också.

Vad får man för något om man mixar Flickan med draktatueringen, Trent Reznor och Led Zeppelin? jo, man får en excellent remix på Led Zeppelins klassiska rocklåt "Immigrant Song". En låt som finns med på FMDT soundtrack. Karen O står för sången, och Trent för musiken.

Jag gillar "nästan" deras tolkning utav "Immigrant Song" bättre än originalet. Vad tycker ni själva? är originalet eller den nygjorda låten bättre?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Shadowrun Returns - Sista uppdateringen


Samtliga mål vart uppnådda för Harebrained Schemes. Nu återstår "bara" att leverera det som utlovats.

Så har slutligen kickstarter klockan stannat för Shadowrun Returns projektet och Harebrained Schemes. Det vart inga 2miljoner dollar, men bra nära var det. Den exakta summan vart nämligen 1,836,447$. Men Shadowrun Returns teamet grinade inte illa över det, eftersom man tog sig över 1.7miljoner dollar målet.

Så vi (fansen) har levererat våran del. Nu är det dags för Harebrained Schemes att leverera det som de lovat oss. Själv så donerade jag 60dollar, så jag inväntar min t-shirt och mitt doc wagon card. Själva spelet och Shadowrun Returns soundtracket får jag senare.

Jag är ialla fall grymt stolt över att jag varit med och bidragit till att Shadowrun Returns blivit en verklighet. Och jag hoppas att jag kommer att få spela med någon utav er (våra läsare) inom en snar framtid (2013 januari sägs det). Väl mött!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Arby 'n' The Chief - Toy Story för vuxna


Master chief är komiker på fritiden uppenbarligen.

Jag satt precis och kollade på mitt allra första avsnitt utav Arby 'n' The Chief. Episoden ifråga var "Barbie 'n' the Chief", och jag kom direkt att tänka på Toy Story 3 och alla barbie scenerna i den filmen. Men Arby n the cheif är verkligen något helt annat, och betydligt mer vuxet.

Jag vet inte om ni finner serien underhållane eller ej, men jag tyckte att Barbie avsnittet var kul ialla fall.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Historian bakom Doom 3


Själv så fattar jag inte varför fansen avskyr Doom 3 så mycket.

Efter mycket och men så har jag nu ÄNTLIGEN klarat ut Doom 3 (en recension följer inom kort!). Och jag står fast vid vad jag sagt och skrivit tidigare. Doom 3 är den läskigaste FPS upplevelsen som jag någonsin upplevt. Nu ska det dock nämnas att jag spelat med modden Perfected Doom (som nu är uppe i v6.2.1) ifrån start.

Jag har aldrig heller klarat ut (eller ens spelat) Doom 3 utan Perfected Doom modden. Så jag har inte den blekaste hur originalet såg ut eller kändes. Så jag vet inte om det kanske var därför Doom fansen sågade Doom 3 vid dess release?

För seriöst talat, spelar man Doom 3 med Perfected Doom modden installerad, då slår Doom 3 precis ALLT inom fps genren (imo). Faktumet är att Doom 3 var så pass läskigt att man ibland var tvungen att ta en paus och andas ut.


Pinky gillar inte att bli störd när han äter.

Jag har inte känt en sådan rädsla (på ett bra sätt) sedan jag spelade Resident Evil 1 för allra första gången. Jag ska även poängtera ut att jag ENBART spelade Doom 3 under natt tid, i ett nedsläcktrum. Allt för att förhöja skräck känslan ytterligare.

Vad som förvånade mig ännu mer (ännu en gång, jag hade perfected doom modden installerad), var hur pass snygg grafiken var och är i Doom 3. Och trots det, så rullade spelet på bra på min ruttna dator. Så sammanfattningsvis så fattar jag ärligt talat inte varför fansen inte gillar Doom 3.

Själv har jag spelat Doom ända sedan demot kom ut på det tidiga 90talet. Så man kan lugnt säga att jag räknas som ett Doom hardcore fan, och trots det så kände jag ingen som helst besvikelse över Doom 3 (som nu mer även finns till både Linux, Mac och Xbox).

Därav att jag också känner väldigt starkt inför Doom 4, som ska visas upp för allra första gången under Quakecon nu i augusti. Men ja, jag är mer än medveten om att ID tappat skärpan och formen med tiden. Rage var verkligen inte vad jag hade hoppats på, och ID är inte längre kungen utav FPS genren.

Men jag hoppas att John Carmack och hans gäng, kan ta tillbaks den titeln i och med Doom 4. Och till er andra som inte givit Doom 3 en chans. Köp spelet, installera Perfected Doom 3 modden, och njut utav FPS skräcken!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Minecraft - De bästa utav de bästa


Jag undrar just om någon försökt sig på att göra Simcity i Minecraft?

Jag vet inte vad som är mest storslaget med Minecraft. Att spelets community och fanskara bara fortsätter att växa för var dag som går, eller det faktumet att folk gör den ena storslagna skapelsen efter den andra. Men precis som med allt annat, så kan bara EN vara nr 1.

Dock så snickrade machinima ihop sin egen topp 5 lista över de snyggaste, coolaste och mest avancerade Minecraft skapelserna på nätet (i dagsläget). Min favorit var helt klart Circleight, vars arbete var så pass detaljerat och snyggt utfört.

Att man inte kunde sluta att fundera på vad han/hon skulle hitta på härnäst?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Reboot - En kvinnlig hacker kämpar emot klockan


Ptja, filmen lär väl knappast vara sämre än Hackers ialla fall.

Jag fick ett rätt intressant tips så här på kvällskvisten. Tydligen så kommer det ut en ny cyberpunk film vid namn Reboot inom kort. Storyn fångade mitt intresse nästan på en gång. En kvinnlig hacker vaknar upp en dag med en iphone fastklistrad i hennes hand.

Hon måste lista ut och cracka koden innan tiden löper ut. Annars så följer allvarliga konsekvenser. Jag vet inte, jag gillade trailern och bakgrunds-storyn. Och jag gillar ju som bekant Cyberpunk. Så jag tänker helt klart hålla ögonen öppna efter den här filmen.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Metroid 25th Anniversary Tribute


Metroid förtjänar bra mycket mer hyllningar än vad Nintendo givit serien genom åren imo.

Det känns lite så där smått udda när man upptäcker en grymt bra tribute video som släpptes för över ett år sedan. Ännu mer udda när den är gjord för min absoluta favorit serie Metroid. IGN tog ingativet att ta kontakt med Samuel Ascher-Weiss och Gabe Terracciano förra sommaren, och hörde om de skulle vilja göra en tribute video till Metroids ära.

Det vill de, så sagt och gjort. Videon finner ni här nedanför. Själv så är jag mållös över hur grymt bra musiken och videon är!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Brutal Doom - Doom 2 Extreme gore edition


Blood kan bokstavligen slänga sig i vägen. Brutal Doom är kungen över blod och splatter.

Jag har hittat min nya favorit bland FPS titlar. Jag har skrivit om Doom 1 och 2 modden Brutal Doom tidigare. Men först nu så har jag spelat modden själv i ett par timmar, och utan att överdriva så kan jag säga att det är en utav de bästa moddarna som gjorts.

Inte nog med det, Doom som redan var epic har nu blivit ännu mer epic. Det räcker inte med att säga att det är Doom remake. Det är snarare ett Doom som jag alltid drömt om, och ett FPS spel som jag alltid velat spela. Grejen är ju den att Brutal Dooms extremt våldsamma innehåll bara får en komisk klang, ungefär som i Wii spelat MadWorld.

Eftersom våldet är så pass överdrivet, att det blir som i en vuxen tecknadfilm eller serie. Jag kan varmt rekommendera Brutal Doom till alla som gillar FPS, samt till alla Doom fans givetvis. v0.15a är den nyaste versionen utav BD, men 0.16a är planerad att komma ut inom kort.

Modd beskrivning:
"In development since 2010, the 18th Cacoward winner Brütal Doom takes Doom into a whole new level. It makes the game much more violent than before. There's much more blood, plus it adds unique gibs, death animations, dismemberments, headshots, executions, fire and explosion particles, flares, shadows over all objects, and much more.

The whole world becomes more real and interactive. You can hurt yourself with the shrapnel if you shoot a gun too close of a wall, you can kick severed limbs and heads (and sometimes, use it to activate some traps in the map earlier), you can shoot enemies' heads to deal more damage (and cause more gruesome deaths) you can destroy most things in the the scenario (trees, lamps, hanging bodies, etc), you can paint the floor, the walls, and even the ceiling with blood, you can push the explosive barrels to make traps, or grab them and use like an explosive weapon, you can silently take down enemies from behind and perform stealth kills, you can use the chainsaw to rip  when you find the berserk pack and get super strength, you can perform cinematic executions and RIP AND TEAR your foes with your bare hands. Some enemies will scream in anguish and try to crawl away when near death, and they can be used as human shields. Blood will drip through your visor every time you shoot enemies too close.

Everything in Brutal Doom is extremely intense. Everything sounds louder, looks bigger, moves faster, and hits harder. The camera shakes every time something explodes near you. Enemies are harder and smarter, and weapons and explosions are loud as fuck.Your weapons have been upgraded to a deadly arsenal, completely throwing the vanilla Doom's "progressive weapon system" through the window. Every weapon is powerful and have it's pros and cons, and a weapon will never be outclassed when you find a new weapon.You have new abilities too. With any weapon selected, you can press Q (default bind) to kick enemies at close range and send them away. Press F (default bind) to taunt enemy players, and Z or X (default binds) to wave to other players in cooperative modes.

Brütal Doom will make the good an old Doom have a new and fresh look. It will give you a reason to play all the Ultimate Doom, Doom 2, and Final Doom levels again. This mod also works with almost every megawad and map pack around. Take a breath, and prepare to RIP AND TEAR HUGE GUTS!!!!!"robin
/Robin E
The Gaming Ground

Storyteller - Daniel Benmergui satsar på steam


Charmig retro grafik, inte sant?

Jag checkade just precis in argentinaren Daniel Benmerguis Storyteller (hjärnan bakom indie titlar så som Today I die, I wish I were the moon och Secret of Software 64), ett spel som tydligen släpptes redan 2008. (stämmer det verkligen?) Själv visste jag nada om Storyteller tills idag.

En titel som mer eller mindre ger spelaren fria händer att forma sitt eget äventyr och handling (med allt vad det nu innebär). Vad genrer beträffat, så är det pussel och äventyrs inslag som gäller.

Nu har dock tydligen Daniel siktet instället på att släppa Storyteller via steam inom en inte alltför avlägsen framtid. Jag tänker lugnt köpa Storyteller ialla fall, för jag är nyfiken på vad för slags story, karaktärer m.m. som man kan skapa.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Dödsmetal tuppen


Satan som tupp, typ.

Det finns de som har stora problem med att gå upp på mornarna. Människor som inte är så där värst morgonpigga utav sig. Själv så har jag varit ett väsen utav natten sedan jag var tonåring, men jag har sakta men säkert blivit mer utav en morgonmänniska.

Men hur råder man egentligen bäst bot med sin trötthet på morgonen då? ptja, en del tar ju en (eller flera) kopp kaffe eller te, en kall dush, eller lite träning direkt på morgonen. Fast somliga väljer kanske att ta till lite mer drastiska metoder än så.

Morgonalarm är nog de flesta utav oss bekanta med, alltså väckarklockor. Men jag tror nog jag hittat världens bästa väckarklocka, vaknar man inte utav det här. Då är man seriöst talat ett hopplöst fall.

OBS! tänk på ljudvolymen och din hörsel.


robin
/Robin E
The Gaming Ground

AVGN som ung - Ytterst ödmjuk och öppen


Jag tror nog inte ens James Rolfe (AVGN) själv hade kunnat föreställa sig hur pass känd och stor han skulle bli för 10år sedan.

I över 6års tid har AVGN (James Rolfe) underhållit sina tittare och sina fans. Den första AVGN videon som jag såg var AVGNs recension utav det urusla nes spelet "Bible adventures" (ett kristet spel). Det var 2007 någon gång, själv så var jag i desperat behov utav underhållning, för studerna tog nästan död på mig.

AVGN vart min räddning kan man säga, för jag hade inte skrattat så mycket som jag gjorde under Bibel Adventures avsnittet, på år och dar. Jag gillade hela konceptet, humorn och karaktären som James spelade. Samt så kunde ju jag (och många andra) relatera och känna igen sig i både spelen och situationerna som AVGN råkade ut för också.

Ta bara Ninja Gaiden (svårighetsgraden eller TMNT (det finns ett moment relativt tidigt i spelet när man ska hoppa över ett hål i golvet, men man måste stå på exakt rätt ställe, och timea hoppet perfekt för att komma över).


Bild gjord utav mikematei.

Just nu ser jag dock mest fram emot långfilmen som James jobbar på, AVGN The movie. James har ju som bekant tagit en paus ifrån AVGN serien för att fokusera på sin långfilm. Det har dessvärre varit rätt tyst kring hans långfilms projekt, så man börjar smått fundera hur det går med den egentligen?

Jag hoppas dock att allt rullar på bra, samt att filmen blir en succé. För James förtjänar det verkligen, han har typ jobbat och slitit hårt i hur många år som helst. Om jag inte minns helt fel så har James sysslat  med film sedan han var riktigt liten också.

Även om det inte finns något direkt att visa upp ifrån AVGN filmen. Så fann jag lite tröst i en kortare AVGN dokumentärfilm som ett gäng studenter snickrat ihop. Som jag förstår det så är filmen ifrån 2002, och det var en väldigt ödmjuk och ung James Rolfe som synes i filmen.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Rayman Legends - Wii-U trailern


Jag undrar just om Rayman Legends kommer att släppas i samma veva som Wii-U har release?

Den här dagen kunde ärligt talat inte ha börjat bättre. Jag vaknade upp, gjorde i ordning en kopp te. Sedan fick jag ett sms om att Ubisoft utannonserat en ny del i Rayman sagan. Eftersom jag varit ett stort fan ända sedan Rayman 1 till PS1, så jag vart givetvis väldigt glad över nyheten.

Men jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att trailern för Rayman Legends (Wii-U), skulle ha haft nästan exakt samma effekt på mig. Som när jag spelade Mario 64 för allra första gången.

Det känns som om Ubisoft och Ancel försöker att toppa deras senaste spel Origins, och det med råge. Ancel själv har ju poängterat ut att det är väldigt viktigt för honom att varje ny Rayman del presenterar något nytt och unikt. Det var inte heller länge sedan (i julas om jag inte minns helt fel) som Ancel sa till Gamasutra, att han inte tycker om att spela Mario spel.

I grund och botten så handlade det uttalandet om att Ancel ansåg att Mario spelen inte förändrats särskillt mycket genom åren. Men vid första anblicken utav Rayman Legends, så tycks "förändring", något "nytt" och "unikt". Vara tre ledord för projektet.

Ja, jag är redan såld på Rayman Legends. Och jag ser fram emot att få se mer videos ifrån spelet inom kort.robin
/Robin E
The Gaming Ground

MOH warfighter - Kriget fortsätter


Om MOH WF blir bu eller bä får vi veta först i slutet utav oktober.

Ska jag vara helt ärlig så har jag inte bryt mig så där nämn värst mycket om Medal of honor serien. Jag spelade mest de första COD titlarna, därefter fick jag rätt så nog utav hela WWII grejen (visserligen så lämnade MOH serien WWII temat redan 2010, men ni förstår min poäng). Men MOH Warfighter är verkligen något helt annat.

För det första så utspelar sig Warfighter i Afghanistan, och för det andra så är storyn och handligen skriven utav amerikanska soldater som medverkat under operationer i Afghanistan. Kort sagt, flera utav uppdragen i War Fighter kommer att ha en gnutta utav en verklig förankring.

Men precis som vanligt när det gäller krigsspel som är utvecklade utav amerikaner (som dessutom är baserat på krig som de medverkat i), så kan man ju fråga sig hur pass vinklat spelet kommer att bli. Alltså good guys vs bad guys, amerikanskaflaggan osv.

Det återstår att se, precis samma sak gäller för Warfighter i stort. Vi får vänta tills den 23 oktober innan vi får en slutaktig dom ifrån spelmedia, fansen och spelarna själva. För då har nämligen War Fighter release till både 360, PS3 och PC.

Produktbeskrivning:
"Written by active U.S. Tier 1 Operators while deployed overseas and inspired by real world threats, Medal of Honor Warfighter delivers an aggressive, gritty, and authentic experience that puts gamers in the boots of today's most precise and disciplined warrior. Medal of Honor Warfighter is an up close and personal look at today's battlefield and the fight against the ongoing global terror threat.

Following on the heels of 2010's Medal of Honor that took the game series out of World War II and introduced players to today's most elite U.S. warriors, Medal of Honor Warfighter takes players out of Afghanistan to continue to experience gameplay missions with a dotted line to real world incursions. This is Tier 1 on a global scale, featuring real world hotspots and international Tier 1 Operators in Multiplayer.

Medal of Honor Warfighter tells the story of U.S. Tier 1 Operator, "Preacher" as he returns home from overseas only to find his family torn apart from years of deployment. Trying to pick up the pieces to salvage what remains of his marriage, Preacher is reminded of what he's fighting for - family. But when an extremely deadly explosive (PETN) penetrates civilian borders and his two worlds collide, Preacher and his fellow teammates are sent in to solve the problem. They take the fight to the enemy and do whatever it takes to protect their loved ones from harm."
robin
/Robin E
The Gaming Ground

Ronnie Montrose - Död, men ej bortglömd


Ronnie hade en väldigt framgångsrik karriär bakom sig. Synd bara att hans liv skulle få ett sådant pass brutalt och tragiskt slut...

Hade det inte varit för Sega Saturn spelet Mr. Bones, så hade jag aldrig hört talas om gitarristen Ronnie Montrose heller. Jag har nu lyssnat på hans musik i flera dygn, och jag är den sortens person som vill veta mer om personen bakom artisten.

Det visade sig att Ronnie spelat ihop med hur många kändisar som helst. Allt ifrån Sammy Hagar, Van Morrison till Tony Williams. Jag noterade även att han avverkat en hel del olika musik genrer också. Ronnie har inte precis hållt sig inom en genre, utan det har varit bla blues rock, jazz fusion, heavy metal och hård rock.

Tyvärr så upptäckte jag inte Ronnie tillräckligt snabbt. Han dog nämligen den 3 mars i år, han hann bli 64år gammal. Efter flera års kamp emot prostatacancer, så orkade Ronnie inte leva längre. Så han tog sin pistol och placerade den emot sitt eget huvud (efter att han smsat sin fru i flera omgångar med sina sista ord), och löst sitt cancer problem permanent.

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Jag HATAR cancer. Påtok för många människor har dött och lider utav cancer. Jag hoppas verkligen att Tony Iommi vinner emot sin cancer. För det har redan dött allt för många bra människor den senaste tiden...

Vad Ronnie Montrose beträffar, så kan jag säga så här mycket. Han var en sjuhelsikes gitarrist och underhållare. Så enjoy!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Dungeon Blitz - 2D fighting mmorpg


För att vara ett gratis spel, så är Dungeon Blitz ett ytterst ambiöst och välgjort spel.


Jag fick just syn på en annons för ett free-to-play browser spel vid namn "Dungeon Blitz". Först tänkte jag "meh", inte värt min tid typ. Men jag bestämde mig ialla fall för att kolla på en trailer för DB. Det skulle visa sig att DB är tämligen underhållande faktiskt.

Man kan lugnt säga att jag dömde ut DB lite väl snabbt. Man ska inte heller underskatta 2D sid-scrollande fighting med RPG element för den delen heller. För att göra det hela desto mer intressant, så är Dungeon Blitz ett mmorpg spel.

Samt så kostar det inte heller ett öre att spela Dungeon Blitz. Så imo så borde ni ge spelet en chans ialla fall.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mighty Switch Force får fem nya gratis nivåer


Bild gjord utav Genzoman DTOID.

Ännu ett trevligt tips ifrån en läsare (tack Robert A!) damp in i våran mailbox tidigare idag. Tipset gällde den riktigt underhållande och intensiva pussel action titeln Mighty Switch Force för 3DS. WayForward har tydligen bestämt sig för att vara lite givmilda.

Det genom att ge fansen 5st gratis nivår, en bättre 3D upplevelse, samt en quick-retry knapp (som quickload, fast för 3DS anstar jag). Det framgår dock inte när WayForward tänker släppa allt det här. Men det lär de nog avslöja vilken dag som helst nu.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Super Mario Bros 3 buggar


Jag vet inte hur många timmar jag spelade Super Mario Bros 3 på 90talet. Men det måste röra sig om hundra och åter hundratals timmar.

Jag tänkte att det kändes väldigt väl timeat att ta upp Super Mario Bros 3 nu. Eftersom Nintendo (som bekant) jobbar på Super Mario Bros 4 (i detta nuet). I stort sätt inget är känt om del 4, förutom att det är en Wii-U titel som kommer att visas upp under E3 mässan i juni.

Men redan nu så spekuleras det för fullt på nätet om vad Super Mario Bros 4 kommer att handla om, och hur spelet kommer att se ut och te sig. En sak är ialla fall säker, Nintendo har en enorm press på sig att leverera något revolutionerande.

För folk har börjat tröttna på att bli matade med samma gamla spelkoncept om och om igen (besök youtube, eller vilket forum som helst. Där man diskuterar Super Mario). Själv så hoppas jag att Nintendo kan få med den underbara spelkänslan ifrån Super Mario Bros 3 i del 4a, det vore great i sådant fall.

Jag vet inte om ni visste det, men Super Mario Bros 3 var/är även känt för något betydligt mindre smickrande. Nämligen dess alla buggar. Jag kände till en del buggar, men inte alla de som Cinemassacre listade. Hur många känner ni igen i deras video?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mental Omega - How to


Tydligen så har en hel del människor haft problem med att få MO att fungera.

Jag skrev om den extremt coola Red Alert 2 Yuris revenge modden "Mental Omega" för inte alltför länge sedan. Dessvärre så är det långt ifrån alla som fått Mental Omega att fungera, det beror till stor del på att installationsprocessen är långt ifrån smidig.

Men en läsare (tack Washizu!) var vänlig nog att skicka över en länk till oss, där man får allt förklarat för sig hur man ska gå till väga för att få allt att funka. Ni finner steg för steg guiden här!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mortal Kombat 20th Anniversary


Snacka om att den här bilden ger en retro flashbacks.

Shit...det har nu alltså gått över 20år sedan den allra första delen utav Ed Boon och John Tobias fighting skapelse Mortal Kombat hade release (den 8 augusti 1992, för att vara exakt). Det är helt sinnessjukt egentligen, det känns liksom inte så länge sedan.

Det känns som om det var igår som man satt och nötte Mortal Kombat till Mega Drive faktiskt. Tyvärr så är ju inte serien förknippad med bara bra saker. Det har varit väldigt turbulenta år för MK och dess ägare och utgivare. Den allra senaste MK titeln är dock, riktigt, riktigt bra imo.

Jag la även märke till att Gamespot tänker göra någon slags 20th Anniversary Mortal Kombat film (serie?) inom kort. Så är ni ett MK fan, då bör ni helt klart hålla era öron och ögon öppna efter den!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Veckans babe - Princess Anathema


Hade det inte varit för Pantera videon "Piss". Så hade jag aldrig hört talas om den super coola bruden Princess.

Det här kommer troligen att bli den bästa artikeln jag skrivit om det här ämnet. Låt mig få förklara varför. Jag kommer nämligen att ta upp både Pantera, och en väldigt chick rockbrud vid namn Princess från L.A. Usa. So here we go.

Är man ett Pantera fan så känner man utan tvekan till deras album "The vulgar display of power" från 1990. Ett nu mera klassiskt thrash metal album. Men för bara någon vecka sedan så släpptes den outgivna låten "Piss" via itunes (youtube musikvideon var dock först ut på banan).

En låt som var/är en blandning utav både "Use my third arm" och strenght beyond strenght. En låt som är rockar riktigt hårt i överlag. Hur som helst. I musikvideon "Piss" så fanns det en person som stod ut mer än alla andra. Och den personen var Princess (metal/rock bruden med det lilla/rosa håret).

Hennes Pantera jeansjacka, hennes coola hår och utseende, tilltalade helt klart mig. Jag hoppas innerligt att hennes modellkarriär kommer att ta fart på allvar framöver. Tills dess, keep on rocking!

En sak är ialla fall redan spikat och klart. Princess är vår veckans babe för denna gången.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mr. Bones - Saturn pärlan som glömdes bort


Ett rockigare soundtrack får man allt leta efter.


Det ska erkännas att jag i stort sätt har noll spelerfarenheter utav Segas Saturn maskin. Jag har kanske spelat på den MAX tre gånger i hela mitt liv (och jag kommer inte ens ihåg vilket spel det var heller). Så det känns lite så där smått komiskt att jag fattade tycke för just Mr. Bones.

En Saturn titel som hör till en utav konsolens allra bästa spel. Jag har aldrig sett, hört eller upplevt något liknande som Mr. Bones. Spelet släpptes 1996 (utvecklat utav Zono Incorporated), och fick rätt bra betyg när det begav sig. För Mr.Bones var som sagt var något helt unikt.

Spelet var för det första en blandning utav flera olika genrer, och kändis gitarristen Ronnie Montrose medverkade i Mr.Bones. Videosekvenserna var väldigt imponerande för att vara ifrån 1996 också. Dessvärre så räckte det inte riktigt till ialla fall.

Succé försäljningen uteblev nämligen nästan helt. Men Mr.Bones vart kultförklarat med tiden, och bland spelsamlarna så räknas spelet som ett riktigt fynd.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Prince of Balls - Långa bollar på bengt


Man får lite Rayman vibbar utav POB. Men det är bara trevligt imo så.

IkkiArts var trevlig nog att följa oss på twitter. Som tack så tänkte jag skriva om deras action/plattforms spel Prince of balls (yepp, jag tänkte också på AC/DC låten "Big Balls" eller Dukes odödliga citat "Balls of steel"). Vid första anblicken så fick grafiken, bandesignen och miljöerna mig att tänka på Rayman.

Men det är inget dåligt, utan precis tvärtom. Än så länge så är POB bara i betafasen, men tanken är att spelet ska släppas till både Ios (Iphone och Ipad), Android och PC. PC versionen går dessutom att testa på redan nu.

Om sådant är fallet, så är det bara att klicka här!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Shadowrun Returns update nr10


Yepp, jag är en Shadowrun Returns backer.

Så var ännu ett mål uppnått för harebrained schemes teamet. Man har nu lyckats skrapa ihop 1.5miljoner dollar. Med bara 60timmar kvar på klockan, så kämpar Shadowrun Returns teamet (samt dess fans) med att få ihop ytterliggare 250,000 dollar.

Målet är kort sagt att få ihop totalt 1.75miljoner dollar INNAN klockan tickat ner på noll. Om man når målet så kommer harebrained schemes att lägga till ännu mer godis och extra material. Det är även sagt att Marshall Parker (som gjorde musiken till original spelet till Snes) och Sam Powell (han gjorde musiken till Mega Drive versionen) ska göra musiken till Shadowrun Returns.

Så på det stora hela, så båddar det väldigt, väldigt gott för Shadowrun Returns projektet. Men som sagt var, klockan tickar på kickstarter sidan. Så sprid ordet till allt och alla ni känner!

"Shadowrun Returns Update #10: Bravo! - 1.75 million

You did it! $1.5 million dollars! Phenomenal!!!

And do we have one little stretch goal left? You bet! And it was your idea.

In this video, Jordan tells you what it is.

You know what to do: Go make some noise.

Talk about us on Facebook and G+
Share the images we've posted
Tweet and retweet on Twitter #shadowrunreturns
Make an impassioned YouTube video
Uh. . . build a Pinterest board
Post some fanart
Do one of those goofy flashmob things
Call Wil Weaton
Call Felicia Day
Call the President
Whatever
But PUSH. Be creative. BE FAST.

You rule.

HBS"
robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Book Of ID Software - ID Anthology


Räkna med att den här godbiten kommer att hamna i min samling framöver.

För ovanlighetens skull så tänkte jag skriva om ett litet boktips till er. Eller bok och bok, det är väl mer som en historisk samlingsbox utav ID Softwares hela historia mer eller mindre (ialla fall deras genombrotts titlar). ID Anthology innehåller hela 4st cdskivor (Doom, Wolfenstein, Commander Keen), en book med IDs historia och lite annat godis.

Det enda problemet är att den här samlingen kostar en hel del då den inte längre går att köpa var som helst. Man får räkna med att hosta upp mellan 800-1500kr för ett komplett ex i bra skick.


En samlingsbild på det unga ID gänget back In the days. My heroes!

Men är man ett hardcore ID fan så är man, och samlingen är ju sjukt värt pengarna imo. Förhoppningsvis så hamnar the book of ID Software i min samling framöver.

ID Anthology Features:
- 4 Disc software set.
- Doom
- The id Anthology is a collection of all the games id Software made up to Quake

"The first CD has the games id Software made from 1991 to 1993 (this includes all the Commander Keen games, both Wolfenstein games, and really early games like Dangerous Dave and Soldax). Commander Keen: Aliens Ate my Babysitter is only the CGA version. The second CD titled 'Doom' has The Ultimate Doom, Doom 2, Master Levels and Final Doom. Master Levels doesn't include Maximum Doom on the 'Doom' CD but it does on the 'Mac' CD. All the Doom games apart from Master Levels have both the DOS and Doom95 versions of v1.9 (the latest).

Master Levels comes with a DOS launcher 'doomit' v9.5c where you can load the .wad files from. The 'Doom' CD also has a copy of DirectX 4, Dwango95 and xband. The third CD 'Quake' has Quake on it with the audio CD music. The forth CD 'Mac' has Mac versions of Wolfenstein 3D, Ultimate Doom, Doom 2 and Final Doom. Also included in id Anthology is 'The Book of id': a book that is a part of the 4CD case and has a story about id Software and starts off "I've run out of ammo. Nothing much left between me and Them but this fire door...".

The Game manuals are on the CDs and are viewed with omoplay.CD 1 'Vintage': Catacombs 3D Commander Keen: Invasion of the Vorticons Commander Keen: Goodbye Galaxy Commander Keen: Aliens ate my Baby Sitter! Commander Keen: Keen Dreams Dangerous Dave Hover Tank Rescue Rover Rescue Rover 2 Shadow Knights Soldax Spear of Destiny The Catacomb Wolfenstein 3D CD 2 'Doom': Doom II: Hell on Earth Final Doom Master Levels for Doom II The Ultimate Doom CD 3 'Quake': Quake CD 4 'Mac': Doom II: Hell on Earth Final Doom The Ultimate Doom Wolfenstein 3D"robin
/Robin E
The Gaming Ground

Saving Private Sheep 2 - Rädda får i nöd, igen!


Jag har dessvärre inte spelat det första spelet. Men trailern får uppföljaren gjorde mig nyfiken ialla fall.

Först så trodde jag att det var en worms klon. Men nej och åter nej. Bulkypix Saving Private Sheep 2 (ni har väl kollat på Save Private Ryan antar jag?, annars fattar ni inte skämtet) är verkligen något helt annat. För det första så är det ett pussel/action spel, och för det andra så är konceptet utav en helt annan struktur.

Original spelet vet jag ärligt talat nada om, men jag tänkte ge uppföljaren en chans ialla fall. Då jag fann trailern så där lagom gullig, underhållande och charmig. Priset ligger desstutom bara på 7kr via itunes så.

Produktbeskrivning:
"Saving Private Sheep is back!

The war is over.
After fierce combat, those damned wolves have gone back home with their tails between their legs…
The sheep can graze once again with great delight and plenty of new wool!
But let’s not forget the foxes, those nasty creatures that have come to kidnap the poor, innocent little sheep…
Fortunately, General Sheepard is there to keep an eye on the sheepfold.
Armed with a catapult and a hedgehog, the leading military figure in the entire flock dispatches a small commando team to restore peace in the pastures.

Use your catapult, go from one sheep to the next, and knock those foxes flying.
Avoid the obstacles in your path and watch out for the clumsy soldiers because the enemy is well hidden!

You think it’s easy then? We’ll soon see about that, pal…"


Features:
- New iPad Retina
- 66 levels full of hazards: chickens, waterfalls, spider’s webs, spikes, etc.
- New permanent levels thanks to the level editor
- Loads of gadgets: parachute, chilies, jetpacks, pipes, hives, etc.
- Extra skins and ammunition thanks to the objects collected during the game
- Universal version for iPhone/iPadrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Mario leker privatdeckare


Pilotavsnittet var helt klart godkänt anser jag. Därför kommer det att bli desto mer intressant att se hur nästa episod kommer att te sig.

Tydligen så betalar inte Nintendo Mario tillräckligt bra för hans arbete. Då Mario jobbar extra som deckare när han inte räddar prinsessor och ger bossar stryk. I Pikaparodys pilotavsnitt utav Mario Lead Detective så får vi följa Mario och Luigi i deras mordutredning utav flera kända Clayfighter karaktärer (jag tänker inte spoila något).

Jag kollade just på den första episoden utav Lead Detective, och personligen så tycker jag att den var helt okej. Ni får checka in pilotavsnittet själva och avgöra om serien är kanon eller kalkon.robin
/Robin E
The Gaming Ground

DJ NekoTheory - Katt techno


Techno, trance och katt tjejer. Cirkeln är nu sluten.

Jag vet inte när det började egentligen, alltså mitt gillande utav neko (katt) tjejer. Jag gissar på att det började i och med anime serien Super Catgirl Nuku Nuku. Även om det bara är fiction (med undantag för cosplayers), så är det något speciellt med katt-tjejer.

Den mest simpla förklaringen som jag kan komma på (för stunden), är att jag gillar både tjejer och katter. Så en mix borde ju resultera i det bästa utav bägge världar, right? nåväl, jag låter det vara osagt tills vidare. Vad som däremot är 100% säkert är att Dj Neko Theory gjort en mängd gryma tracks signerat neko tjejer.

Lyssna och bedöm själva!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Gundarr - Den ultimata karlakarlen


Är man känslig för nakenhud så gör man bäst i att skippa Gundarr helt.

Har man kollat på Ren & Stimpy förut så känner man igen stilen och humorn i Gundarr. Jag gissar därför på att dess skapare Corey McDaniel och Ted Wilson är fans utav Ren & Stimpy. Inte mig emot dock, gillar man den typen utav humor så kommar man att falla pladask för Gundarr också.

Fast i Gundarr får man följa en förvuxen barbar vid namn Gundarr, istället för en katt och en chihuahuahund. Världen som Gundarr utspelar sig i är dessutom fantasy baserad (på sitt eget skruvade sätt givetvis). Jag uppskattade hur som helst den bisarra och sjuka humorn i Gundarr.

Så kanske gör ni det ni med? ni får checka in ett avsnitt helt enkelt!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Doom för Sega 32X


Själv så tycker jag att Jaguar portningen utav Doom är bäst. Men, men. Alla har väl sin åsikt och tycke om det antar jag.

Jag kunde inte låta bli att småle lite medans jag kollade på classic game rooms recension utav Doom 32X. För jag kommer mer än väl ihåg hur pass nära jag faktiskt var att köpa en 32X (det var/är en uppgradering till Sega Mega Drive).

Och anledningen bakom det eventuella köpet stavades "Doom". För på den tiden satt jag på en sunkig 386 dator, för att jag skulle få Doom att rulla på bra så behövde jag MINST en bättre 486dator. Kruxet var bara det att datordelarna som jag behövde kostade rätt många tusenlappar.

32X tillbehöret kostade dock bara en bit över 1000kr (om jag inte minns helt fel). Men precis i sista stund så ångra jag mig helt, för jag insåg rätt snart att det bara var en dum ide att slänga ut så mycket pengar för att kunna spela ett enda spel.

Så jag bet i det sura äpplet och sparade ihop de pengarna som behövdes till en ny 486 dator istället. Så jag har faktiskt aldrig någonsin ägt eller spelat 32X versionen utav Doom. Det enda som jag hört är att musiken och ljudeffekterna är skit, samt att spelet saknar flera banor.

Därav att jag också trott under alla år att Doom 32 är rent skräp (jag har för mig att AVGN sågade spelet rätt hårt). Men Classic game room hade en helt annan uppfattning om Doom 32. Så kanske bör jag ge spelet en chans ialla fall?

Men i dagsläget så tycker jag fortfarande att Jaguar versionen utav Doom är den bästa konsol portningen.
robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Walking Dead EP1 - En lyckad start


Den första episoden vart riktigt lyckad. Frågan är bara om Telltale kan hålla samma kvalité genom hela serien?

Det vart inget jätte fiasko för The Walking Deads del (tur det), för det var bra många (inklusive mig själv) så tvivlade på att Telltale skulle kunna leverera ett bra spel baserat på TWD licensen. Det som gjorde mig och andra tveksamma, var främst tre saker.

1. Grafiken, 2. Telltale har inte precis gjort sig kända för att vara en skräckstudio och 3. Telltale har haft en längre svacka. Men deras speltolkning utav TWD har bevisat att folk haft helt fel om dom och deras spel. IGN gav t.ex. The Walking Dead 8.5/10 här om dagen, och TWD pendlar mellan en 8a och en 9a i betyg världen över.

Så ja, det blir ett köp för mig framöver. För jag älskar tv-serien (som jag i övrigt kommer att köpa på DVD). Så är man ett fan utav serien, då får man inte missa Telltales spel!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Max Force guns - Aim, shoot, pawn


En given leksak för samtliga kontorsnissar runt om i landet kanske?

Jag tror jag just funnit ett bra alternativ för de som tycker att paintball och softairgun är för våldsamt och smärtsamt, och för de som inte pallar med laserdome. Jag syftar på Max Force guns. Vid första anblicken så är det lätt att avfärda de som billiga och plastiga leksaksvapen.

Men Max Force är bra mycket mer än så. De är typ 100 gånger roligare än den där pistolen som skickar iväg världens luftvåg. Dessutom så finns det ju flera olika sorters vapen också. Snipergevär, maskingevär, pistol, bandmatat maskingevär.

Jag fastnade för trailern ialla fall. Personligen så skulle jag vilja testa snipergeväret. För hur kul vore det inte på en skala 1-10, att lägga upp geväret på sitt kontorsbord, och prickskjuta en kollega i huvudet på långt avstånd?

Priceless säger jag bara, priceless!
robin
/Robin E
The Gaming Ground

De tre bröderna Ha!Ha!!


Huh?HUH?? YA-HA??!

Eftersom Eyeshield 21 animen tog slut rätt så tvärt så fick jag snällt vända mig till mangan istället, för man fick ju som bekant inte veta hur vida Deimon Devil Bats tog sig till rice bowl eller inte. För i animen så slutar det ju rätt så udda, ungefär som om Sagan om ringen skulle ha tagit slut redan efter den första boken eller filmen.

Så man var ju lite så där lagom ledsen i ögat över det faktumet att man inte ens fick se Deimon Devil Bats i rice bowl turneringen (efter 145 episoder så räknar man liksom med att få se åtminståne EN match i rice bowl), hela serien har ju mer eller mindre handlat om att ta sig till finalen. Så jag vet e tusan vad seriens skapare tänkte med där faktiskt.

Men som sagt var, jag började läsa mangan för ett par dygn sedan. Jag kan säga så här mycket, mangan är typ 100 gånger bättre än anime serien. Missförstå mig inte nu, animen är bra, men mangan är epic. Dessutom så blir man så himmla tvungen att vända sig till mangan efter ep 145, för att ens få veta hur allt fortlöpper för Deimon Devil Bats.

Jag kan säga så här mycket ialla fall, the three ha ha brothers briljerar i mangan precis som i animen xDrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Bite me - Skratta åt de levande döda


Tro det eller ej, hon är inte en zombie. Utan bara en morgontrött emo.

Även om "Den sista dokusåpan" inte är ett jätte fiasko till show. Så märks det väldigt tydligt att producenterna rippat den engelska mini-serien "Dead on set" rätt av (vad är grejen egentligen, kan in Sverige producera egna serie längre? och måste allt vara billiga kopior?).

Fast i den sista dokusåpan så är det istället humor som gäller. Jag vet inte, jag har kollat på ett par avsnitt. Det känns rätt B imo. Bite me är bra mycket bättre anser jag. För humorn är mer rå och right on i Bite me, och karaktärerna är roligare också (bättre manus, dialoger osv också för den delen).

Men vad tycker ni själva? vilken serie är bäst. Bite me eller Den sista dokusåpan?jonas
/Jonas E
The Gaming Ground

The Cosmic Dead - Dödligt vackert


I rymden kan ingen höra..eh, skitsamma.

Jag vet att jag tjatat om att majoriteten utav dagens musik är skit. Men tillåt mig att presentera den riktigt bra och intressanta nyproducerade musiken för er istället. För det är ju bara bortkastad tid att ta upp de negativa aspekterna, inte sant?

Idag gjorde jag t.ex. ett riktigt jäkla guldfynd. Bandet som jag syftar på heter "The Cosmic Dead, och de är ett skottskt Hawkwind (ett engelskt space rock band, som formades redan 1969) tribute band. Jag har aldrig hört någon utav Hawkwinds låtar förut, men jag diggar verkligen The Cosmic Dead.

TCD musik är en blandning utav rock, punk och synt musik. Hur som helst så älskar jag redan The Cosmic Dead, deras musik är liksom extremt djup och groovy. Jag har precis börjat att lyssna på deras album "Psychonaut", men redan nu så känns det som om jag kommer att ge skivan MINST 9/10 i betyg.

Den tragiska sanningen är dock denna. TCD är 100 miljoner upphöjt till 10 gånger mer talangfulla än vad t.ex. Justin Bieber är, ändå får han mer cred och uppmärksamhet än vad The Cosmic Dead får. Livet är dessvärre långt ifrån rättvist.

Men som jag sagt förut, jag drar mitt strå till stacken. Jag försöker jämna ut balansen i universum så gott som jag kan. Men nog om det, sprid The Cosmic Deads musik till allt och alla ni känner, och köp deras musik. För det är de verkligen värda!

James T Mckay - Guitar
Josh Longton - Bass
Julian Dicken - Drums / Oscillatior
Joseph Quimby - Synths
Omar Aborida - Vocalsrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Prototype 2 - Hämnden är konstant


Låt jakten på Alex Mercer starta!

Det har väl inte undgått någon att Prototype 2 haft release idag? (till PS3 och 360, PC versionen kommer ut senare i år) om sådant är fallet. Så har man helt klart missat något ytterst underhållande och actionladdat (Prototype 2 snittade dessutom runt 84% i betyg).

Enligt de flesta (fansen och spelmedia tycks vara nöjda i stort) så är Prototype 2 en värdig uppföljare till det excellenta originalet, och del 2 bjuder på minst samma actionfrossa som i det första spelet (om inte mer ändå). Själv väntar jag dock med ett köp, tills att jag vet vad PC versionen får för betyg.

Men i övrigt så finns det ingen som helst anledning att INTE köpa och spela Prototype 2. Så vad väntar ni på? Alex Mercer blir inte dödad utav sig själv!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Max Payne 3 - Teknologin bakom spelet


360 och PS3 ägarna får tillgång till Max Payne 3 redan den 15maj. PC spelarna får dock snällt vänta tills den 1juni.

Det börjar dra ihop sig nu för Max Payne 3, releasen är ju som bekant bara ett par veckor bort. Mina tvivel har också sakta men säkert börjat försvinna. Jag trodde nämligen ifrån början att Rockstar skulle ha förstört Payne helt och hållet.

Jag menar, de gjorde honom gammal, fet och flintskallig. Placerade honom i ett soligt São Paulo Brasilien, istället för i ett kallt och mörkt New York. De byte ut Max trenchcoat emot en hawaii skjorta. Kort sagt, Rockstar gjorde en väldigt stor och radikal förändring utav en väldigt älskad och populär karaktär.

Så min (och andras) kritik var rätt hård och rätt färdigad i början. Men precis som jag tidigare skrev, mina tvivel och min hårda kritik har börjat avta allt mer. Den senaste trailern (Max Payne har ALDRIG sett bättre ut, alltså rent grafiskt, Payne själv ser bedrövlig ut. Av förklarliga själ) bevisade om något att Max Payne are fortfarande Max Payne, om än (utseendemässigt) annorlunda sådan.

Om jag inte såg helt fel, så kommer dessutom Max att raka av sig skägget, fixa till sin patenterade Max Payne frisyr och åter bära trenchcoat längre fram i Max Payne 3. Så ärligt talat är jag inte fullt lika orolig över Max Payne 3s potential och överträfflighet längre.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Pinball HD AC/DC - Rock n roll i nallen


Rent grafiskt så ser ju AC/DC Pinball HD helt okej ut, men hur är spelkänslan?

Som det AC/DC fanet jag är, så kunde jag inte undvika att lägga märke till den nedladdningsbara expansionen (eller vad man nu ska kalla det för) AC/DC till Pinball HD. Som jag förstår det så kostar inte AC/DC banorna något, men däremot så kostar Pinball HD 7kr via itunes.

Av trailern att döma (samt de omdömena som folk lämnat) så är spelet ialla fall helt allright. Så kanske är det värt att checka in Pinball HD lite närmare?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Sexiga geek bikinis och badkläder


Snacka om en cool baddräkt!

Även om jag (och andra) inte riktigt kan känna av vår och sommar vibbarna. Så envisas mode företagen med att skicka ut tonvis med reklam om just sommarkläder. Men om vi för en stund låtsas att det verkligen är varmt och soligt ute, och man själv är en kvinnlig geek (eller om man har en flickvän som är en geek).

Vad ska man då ha på sig för något på stranden? geek inspirerade bikinis och baddräkter så klart! jag fann en väldigt trevlig lista hos walyou.com, där de listat ännu fler geek badkläder. Så gillar ni det som ni ser på bilderna, glid då in hos walyou.

Så får ni ännu mer utav samma vara. Själv så tyckte jag att "Darkside" baddräkten var snyggast. Är det här något som ni skulle kunna tänka er att köpa och bära själva?


Något för de kvinnliga star wars fansen kanske?


Pink Floyd, Dart Vader och en snygg babe på en och samma bild. Det blir inte mer epic än så här.

player x
/Player X
The Gaming Ground

Rowan Atkinson - Omöjligt ännu bättre live


Mr Bean i alla ära. Men jag gillar helt klart Rowan bäst i Blackadder (där han är så där lagom ondskefull och slug). Bild lånad utav guardian.co.uk.

Det vore en underdrivt att påstå något annat än att Rowan Atkinson är ett komiskt geni. Han behöver i stort sätt ingen som helst rekvisita för att göra ett excellent framträdande. Det räcker med att han bara har sig själv. Vilket han bevisat mer än en gång i sin karriär.

Det kanske inte är alla som vet det. Men Rowan började faktiskt sin karriär som standup komiker. Det var också på den vägen som hans karaktär "Mr Bean" växte fram, en karaktär som sedan skulle få en helt egen serie (både en tecknad och icke tecknad sådan, bägge är hur som helst sjukt underhållande och roliga).

Rowan är också väldigt duktig på att improvisera, alltså, att han kan göra en rolig scen utifrån i stort sätt inget alls. Själv så skulle jag vilja se Rowan och Jim Carrey i en och samma film, eller att de gör standup ihop. Det vore något det!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Plumbers Don't Wear Ties - For the love of god no!


Yepp, det är Jeanne Basone på bilden (modell, stuntkvinna och skådespelare).

Ja, ja. Jag vet. AVGN har redan recenserat den här så kallade speltiteln (det är inte ens ett spel, det är på sin höjd ett bildspel) för en halv evighet sedan. Men det är alltid kul att få en andra åsikt om ett och samma spel anser jag. Inte för att jag  trodde att någon skulle kunna säga något positivt om Plumbers Don´t Wear Ties.

Jag ville mest se vad Taco-Man skulle kunna göra för komiskt utav eländet. En liten presentation utav spelet kan ju vara på sin plats till att börja med. Plumbers Don´t Wear Ties var en så kallad XXX speltitel för 3DO (släppt 1994, dock tror jag spelet bara släpptes i Amerika).

Men PDWT kan inte ens räknas som ett spel. Det är mer som ett interaktivt bildspel (med lite videoklipp här och där) än något annat.

Men precis ALLT med Plumbers don´t wear ties är rent skräp. Till och med spelets intro och startmeny (som jag i övrigt kan fixa till bättre i paint på fyllan) är rena skämtet. Inte ens full motion videoklippen är något att hurra över. Det enda bra som jag kan nämna med PDWT, är Jeanne Basone.

Annars är det riktigt tunt på den positiva fronten. Oh well, jag lämnar över ordet till Taco-Man.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Bullistic Unleashed - Galna tjurar som river allt


Jag tycker nästan att Bullistic Unleashed är roligare än Angry Birds på somliga punkter.

Det är uppenbarligen en hel del spelutvecklare där ute som är hungriga på att slå finska Rovio Angry Birds spel. Australiensiska Millipede är ett klockrent ex på det. Deras Bullistic Unleashed är en rätt uppenbar Angry Birds klon, men under ytan så döljer sig något betydligt mer än så.

För det första så går det ut på att förstöra så mycket som man bara kan i Bullistic Unleashed, och för det andra så är det tjurar istället för fåglar som huvudkaraktärer (minus grisarna). Samt så är det ett betydligt mer våldsamt och komiskt innehåll också.

Trailern gjorde mig nyfiken ialla fall, och med tanke på att spelet inte kostar ett öre via itunes. Så tänkte jag prov spela Bullistic senare idag.

Produktbeskrivning:
"The bulls are out to crush the mall and it's your job to help them by flinging these anti-social bovines across huge levels, smashing everything (and everyone) in sight. Use pinball bumpers, exploding crates, elevators and barrel cannons to keep your bull in play and rack up massive damage."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Deus Ex - Auteurtheoryonline Remixes


Fortfarande nr 1 imo.

Jag vet inte om ni hänger något på newgrounds. Men ibland så lönar det sig helt klart att besöka den sidan. Jag hade troligen inte funnit Auteurtheoryonline Deus Ex 1 remixar annars. Jag menar, original musiken (som btw är gjord utav Alexander Brandon) i Deus Ex är så epic att det inte är sant.

Då inte en enda låt i hela Deus Ex är dålig eller medioker. Och auteurtheoryonline (som är en based house duo från England, bestående utav Mole och EJ) har gjort sina egna omtolkningar på några utav Deus Ex absoluta bästa låtar.

Lyssna och njut säger jag bara! och låtarna kan ni ladda ner via Auteurtheoryonlines hemsida.robin
/Robin E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy