n1wzAdy

Dreamfall - Norge kan göra spel minsann


Personligen så gillar jag nästan Zoë Castillo mer än Lara Croft.

Norge har mer än bara berg, olja, fisk och grymma skidåkare, dom har spelutvecklaren Funcom på sitt samvete också. En studio som gjort sig mest känd för  "The Longest Journey", Age of Conan men även Dreamfall. Ett äventyrsspel utöver det vanliga.

Spelet släpptes ursprungligen till PC 2006 för att sedan konventeras över till den blödande Xbox konsolen samma år (360 släpptes ju som bekant i slutet utav 2006). Jag kommer ihåg att jag läste en relativt positiv recension i PCG när det begav sig, men övriga tidningar gav spelet typ 7/10 i snitt eller något sådant (Dreamfall fick 75% i snitt världen över).

Jag vet inte vad ni tycker, men personligen så tycker jag om Dreamfall. Miljöerna, dialogerna, karaktärerna och grafiken är klockren. Jag skulle ialla fall inte tacka nej till en uppföljare, fast Funcom har nog fullt upp med sin mmorpg titel "The Secret World", som sägs bli nästa generation utav mmorpg spel./Robin
Gaming Ground Sverige

Death Rally - Nu för ipad/iphone!


Satan vad jag älskar Death Rally. Nostalgi overload!

Dagens bästa nyhet (kanske årets?) är att Remedy (Alan Wake mfl) gjort en remake utav 3D Realms klassiska action/racing spel Death Rally (1996) för Ipad och Iphone. Faktumet är att spelet hade realease idag och priset ligger på bara 5dollar via itunes.

Givetvis så har Death Rally fått sig en rejäl tuneup sedan sist. Allt är mer eller mindre antingen utbytt eller uppgraderat (bättre grafik, musik, ljud osv), för att inte nämna nya bilar, banor, vapen och karaktärer. Och påtal om karaktärer, självaste Duke Nukem och Alan Wake kommer att gästa i Death Rally för Ipod/Iphone.

Så gillar ni originalet så vill ni då inte missa det här!/Robin
Gaming Ground Sverige

Slipknot har hittat en ersättare för Paul Grey


Bandet har börjat planera för framtiden efter en längre tids sorg över Paul Greys död.

Det här är ingen nyhet direkt (två veckor gammalt typ) men det är kanske inte alla som hört/läst om det. Precis som jag misstänkte så skulle Slipknot hitta en ersättare för Paul Grey (bassisten), för dom ska ju spel live inom kort.

Den nya bassisten vart ingen okänd person precis, faktumet är att personen ifråga spelat i Slipknot tidigare (ja, ni läste rätt). Jag syftar på original gitarristen Donnie-Steele, han var med i den tidiga lineupen utav Slipknot. Men han försvann nästan lika snabbt som han joinade bandet.

Men nu är han alltså aktuell som live bassist för Slipknot. Bandet menade på att dom inte hade någon anledning att ta någon bassist ute ifrån då dom kunde ta en ifrån sin egen familj (musik familj/bekantskapskrets). Donnie var dessutom en god vän till Paul som jag förstår det och nästan alla i bandet känner honom sedan förut.

Så det här kan ju bli riktigt lovande. Slipknot kommer ju dessutom att spela i Sverige nu till sommaren, så räkna med att se Donnie live då!/Robin
Gaming Ground Sverige

Crusader - No Remorse - Good ol times


Jag var inte ensam om att tycka att framsidan på boxen var cool när man såg den i butikshyllan.

Det var ett bra tag sedan sist som jag tog fram min Crusader - No Remorse (Origin Systems 1995) kartong. Men i och med att vintern börjat dö (tack gode gud!) och våren börjat vakna till liv, så jag har börjat vårstäda lite smått. Det var så som jag fick syn på den gamla godingen igen efter alla år.

Det var kärlek vid första ögonkastet, jag vet inte hur många gånger man sprang hem på rasterena under högstadie tiden för att spela lite Crusader. Jag saknar dock Crusader No Regret i samlingen (uppföljaren från 1996).

Personligen så minns jag nog Crusader lika mycket för sina uber coola ingame videosekvenser, action röj som för dess uber grymma musik. Musiken är gjord utav Andrew Sega och Dan Gardopée, faktumet är att jag gillar musiken så pass mycket att jag rippade alla tracks från original skivan och förde över dom till både min ipod och min Iphone.

Vad ska jag säga, spel som Crusader No Remorse/Regret görs inte längre helt enkelt. Så frågar folk mig VARFÖR jag spelar äldre spel, svaret är enkelt. Story, handling, spelkänsla och klockren underhållning./Robin
Gaming Ground Sverige

Leather Hands låt "Vertical Lines " all about boobs


No comment.

Det här lär blir en rätt underhållande och intressant artikel vill jag lova. Ni kanske känner till Leatherface från The Texas Chainsaw Massacre-serien? (jag kommer till poängen om en stund). Jag sökte på just Leatherface för jag gillar serien och jag vet att artisten buckethead använder sig utav hans masker live ibland.

Ptja, från det ena till det andra så fann jag något engelskt band vid namn "Leather Hands". Deras låt "Vertical lines" fick mig att tveka lite att klicka på url länken (ja, vet ni inte vad det är så är ni då inte vuxna nog för att läsa vidare heller).

Sagt och gjort, jag klickade på länken. Det som sedan följde var nog det mest komiska (men snygga) jag sett på evigheter.  Jag vet att det är nyttigt för äns blodtryck att kolla på bröst 20minuter om dagen (någon amerikansk forskare/vetenskapsman/doktor kom fram till det i någon internetartikel xD) men det här skulle nog få F.i att flyga igenom taket på 3 röda.

Jag vet inte hur mycket knark som var med i bilden när "Vertical lines" musikvideon skapades,men att se/höra sjungande bröst i 3min plus tar nog fan priset på alla musikvideos som jag sett ialla fall P:

Är ni känsliga, extrem feminister eller har bröst fobi, så bör ni INTE se videon här nedanför.

/Robin
Gaming Ground Sverige

asdfmovie - Helt fuckt up, men kul


Dude! that´s like soooo gay.

Jag har alltid haft den livssynen och filosofin att det är dom små sakerna i livet som gör äns dag. Allt ifrån bra väder, en efterlängtad tidning i brevlådan till ett gott skratt. För min del så är humor väldigt viktigt och jag uppskattar alltid ett gott skratt.

Jag vet inte om ni hört talats om adsfland förut? men James Cunningham (seriens skapare) har typ gjort streckgubbar poppis igen via sina komiska animationer. Det skulle vara en underdrift om jag sa/skrev något annat än att hans skapelser är helt galna, crazy funny that Is.

Kolla själva så kommer ni att fatta vad jag menar xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Japan behöver din hjälp


Tusantals och åter tusentals har dött, och lika många behöver hjälp omgående.

Det har nu äntligen börjat gå upp ett ljus hos omvärlden hur pass illa ställt det är med Japan och dess befolkning (vilket ikikata.se belyst mer än väl också) . Men jag väljer att skriva om det igen då svenska läkare utan gränser och Rädda barnen behöver mer bidrag. Jag noterade även att företaget klättermusen dragit igång en t-shirts kampanj för att hjälpa japan.

Deras mål är att sälja 2000st (dom kostar 250kr st) för då har dom fått in runt 300,000kr, och ALLT kommer att gå till dom behövande i Japan. Jag köpte precis en t-shirt, och jag tycker du ska göra det samma!

Till och med Lady Gaga har sträckt ut en hjälpande hand till/för Japan. Med det skrivet och sagt så lämnar jag över till japans egen stolthet Ayumi Hamasak! som gör allt hon kan för att hjälpa sitt hemland (sprider hopp bland annat)./Robin
Gaming Ground Sverige

Hexen 64 - Bättre än PC versionen?


Hexen 64 hypades rätt så mycket back then. Vet inte om ni minns det, men det gick faktist reklam för Hexen 64 på tv en gång i tiden.

Det råder lite delade meningar kring vilken Hexen version som faktiskt är bäst bland fansen. Jag har spelat Hexen (1995 för PC/mac, Raven Software) till samtliga format, PC, PS1, Saturn och N64. Jag äger dock endast PC och N64 versionen. Ska man dock gå efter gamerankings.com så är PC versionen bäst, N64 näst bäst och PS1 versionen sämst.

Men jag håller inte riktigt med om det på alla punkterna. Grafiken är för det första bättre till N64an och det är extra godis med också för den som söker. Fast sure, kontrollerna är rätt så B och man hade väl förväntat sig mer av ett spel som faktiskt är en konventering av ett över 2år gammalt PC spel, plus att prislappen låg på mellan 700-1000kr när N64 versionen släpptes 1997.

I mitt fall dock, så köpte jag spelet för runt 250kr *host host*, men det beror ju också på att konsollen och spelet inte är aktuella längre. Hexen 64 fick ett snitt betyg på runt 70% världen över när titeln hade realese, så ja, det är inget måste spel och det finns bra mycket bättre titlar att hitta i samma genre.

Äger man en N64 där emot (eller är ett stort Hexen fan), så är det ett ganska givet köp anser jag. Hexen 64 kostar trots allt inte så mycket pengar idag heller. Jag kan ha fel, men jag tror även att det fanns/finns nya vapen i N64 versionen som INTE fanns att finna till PC.

Men ni får rätta mig om jag har fel där./Robin
Gaming Ground Sverige

Tränings info + musik


Min allra största idol,insperationskälla och föredöme. Bruce Lee.

Jag har nu kommit fram till hur jag lyckats gå upp i vikt från 85kg (som jag vägde i oktober förra året) till 93kg. Förutom det mest uppenbara så beror det på flera olika faktorer. Och jag tänkte lista dom här nedanför.

VARFÖR jag gick upp i vikt:
- Oregel bunden sömn, alltså att jag haft väldigt olika lägg tider och oftast på tok för lite sömn
- Stress, jag har jobbat grymt mycket i en period på 5månader
- Jag har ätit för mycket och för ofta. Frukost, mellanmål, mat, så ska man köra, det gjorde INTE jag
- Jag motionerade inte som jag gjorde förut pga att vintern vart extremt lång och kall (nu har jag dock en crosstrainer, så nu kan jag träna året om, kommer även att köpa skidor nästa år. Då kan jag träna ute i snön också)
- Det är svårt att gå ner i vikt under vinter perioden och desto lättare att gå UPP i vikt under vintern.

Mitt åtgärds program har blivit följande:
- Grönt te två gånger om dagen (en kopp på morgonen och en på kvällen), det bränner fet och dämpar hungern
- Är jag hungrig under dagen så blir det en morot eller ett äpple (frukt och grönt helt enkelt)
- Mängder med vatten dagligen
- Tuggumi, det lurar hungern mer än väl
- Motionera dagligen
- Mindre portioner mat och bara en måltid per dygn (jag åt galet mycket mat förut...)
- Gå till sängs vid fasta tider varje dag och MINST 7-8timmars sömn varje dag
- Undvika stress så mycket som det bara går
- Ersätta ljustbröd med mörkt (äter nästan bara knäckebröd nu mera)
- Undvika dess jäkla mackor så mycket som det bara går. Jag har nu ersätta mackor nästan helt och hållet med filmjölk och havre istället.
- Ett fast träningsschema som jag går efter och följer

Det ska nämnas att jag dock varit extremt duktig på godis, fetmat och läsk fronten. Jag dricker inte läsk alls, godis äter jag knappt en gång var tredje månad (i minimala mängder), fetmat tål jag inte och fikabröd blir det väldigt sällan.

Men trots det så svider det att jag gått upp i vikt, men nu tar jag tag i skiten och jag tänker ALDRIG låta det här hända igen. Jag hoppas att dom här tipsen och råden kan hjälpa en och annan läsare att hålla formen eller att komma i form. För hälsan är som sagt var det allra viktigaste man har näst efter familj, vänner och kärleken.

Men jag ska klara av det här och AC/DC ska hjälpa mig på traven. En sann historia är att jag slog min bästa joggningtid förra sommaren till just låten "Hells bells". Jag tänker börja skriva om mina joggning turer så fort som jag kommer igång med det. Jag är dock medveten om att jag kommer att suga röv i början, men no pain no gain and It´s a long way to the top If you wanna rock and roll!

Och på tal om AC/DC, head´s up people cus here they come!/Robin
Gaming Ground Sverige

Final Fantasy remixes


Kanske inte riktigt det FF spelet jag väntat mig. Men helt klart spelvärt.

Det får bli ett kortare inlägg denna gången. För jag måste pysa iväg och powerwalka innan det blir mörkt ute. Jag lyssnar ofta på remixlåtar ifrån overclocked remixes och denna gången så fastnade jag för några Final Fantasy låtar extra mycket.

Jag har laddat ner det mesta som går att finas via Overklocked sidan, för det finns hur mycket örongodis som helst att finna där. Jag har tagit ut några få FF remix låtar från Overclockeds musikarkiv. Njut och ha det!/Robin
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - Barbara Jean Blank aka Kelly Kelly


Inte mycket fläsk på den kroppen inte.

Jag satt igår och kollade lite på WWE och det var så som jag fick syn på Kelly Kelly (Barbra Jean Blank). Ögonen höll seriöst talat på att sprängas utav överbelastning och hakan åkte ner i golvet. Ja, hon är super hawt, och i min mening så är hon en utav dom snyggaste brudarna i Wrestling branchen (och i världen också för den delen).

Kelly Kelly är dock känd utanför WWE också, då som modell och skådespelare (inga större roller dock, mest gäst inhopp). Med sina 165cm, 49kg, attityd och looks så platsar Kelly Kelly utan några som helst problem in på veckans babe lista.

Hon är dessutom rätt så jäkla grym på wrestling också.


/Robin
Gaming Ground Sverige

donkey kong country 2 - Ap-roligt


2an är omöjligt ännu bättre än originalet.

På något sätt så har jag nästan alltid förknippat apor i spel med hög kvalité, fast det kanske inte är så konstigt heller. Med tanke på Monkey Island och Donkey Kong Country serien. Jag har redan klarat ut DKC1 så nu är det dags för del 2.

Få hade nog trott att Rare skulle kunna toppa och överträffa sig själva med en uppföljare som skulle bli bättre än DKC1, men sådant var/är fallet. I stort sätt allt är bättre i DKC2, det är mer minispel, bättre spelkänsla. Kort sagt, bättre och mer av allt som man älskade i originalet.


Animationerna i slutet utav varje bana är way cool.

DKC2 snittar/snittade dessutom 93% i betyg världen över. Och David Wise epic soundtrack gjorde inte saken sämre heller, hela spelet är ju epic i sin helhet. Jag vet inte om jag inbillar mig, men jag tycker att kontrollerna blivit lite bättre sedan första spelet också.


Cranky Kong whinar vidare i del II om allt och inget xD

Själv tycker jag att det är grymt coolt att DKC2 äns håller fortfarande efter alla år som gått. Det är helt enkelt en sådan titel som är tidslös, ungefär som det mesta utav AC/DC musik t.ex. Somliga saker försämras inte med tiden, och DKC2 är en sådan sak./Robin
Gaming Ground Sverige

Cobra triangle - Racing Nes style


Har man en Nes, då har man också garanterat Cobra Triangle i sin samling också.

Det är rätt kul vad man kan finna kring en utvecklare om man går bakåt i tiden. I det här fallet så syftar jag på brittiska Rare (Battletoads,  Killer Instinct GoldenEye Donkey Kong Country, Perfect Dark mfl). Dom gjorde en racing titel vid namn Cobra Triangle för nes 1988, en rätt svår titel ska nämnas också.

Jag kommer ihåg att vi var ett gäng snubbar som kämpade igenom dom olika uppdragen och svärde som tusan när det började bli svettigt. Och givetvis så går allt på tid för att göra det hela ännu mer överjävligt. Och nej, jag har inte klarat ut CT.

Men bättre sent än aldrig antar jag, för jag har precis börjat spela CT igen för första gången på evigheter. Och målet är givetvis att klara ut spelet =) personligen så anser jag att charmen och spelkänslan är intakt. Så yes, jag kan klart rekommendera CT till dom som gillar retro och racing./Robin
Gaming Ground Sverige

Super Mario i våra hjärtan


Spelet som troligen räddade hela spelbranchen och startskottet för Mario serien.

Innan jag drar iväg och jobbar bort det icke önskvärdiga fläsket så tänkte jag göra en lite hyllning och kärleksförklaring till super rörmokaren Mario. Själv hade jag uppskattat om Nintendo gjort någon slags ultimat samlingsbox med ALLA dom äldre mario spelen (med nya grafik osv).

Sure, mario all-stars finns ju och samlingsboxen för Wii. Men det fattas ju en massa titlar till övriga format. Jag vill helt enkelt ha en massiv collectors utgåva av mario. Men tills att det blir en verklighet, så får jag helt enkelt snällt köpa samtliga spel (som är värda att äga och spela) separat.

Jag vill ärligt talat inte äns tänka på hur spelvärlden (och världen i stort) skulle ha sett ut om Mario och Nintendo inte funnits. Världen är redan mörk och dyster som den är liksom. Mario har för mig alltid känts som ett ljus i mörkret, oavsett hur illa det sett ut så har han funnits där för mig och skänkt mig glädje.

Och må Mario finns där i många, många år till framöver. Nä, nu ska jag iväg och jobba på sexpaket. Ha det fint gott folk!


Den här bilden summerar upp Super Mario rätt så bra tycker jag.


En mer aggresiv och våldsam version utav Ghost guy.Fler än jag som har den här mario posen som pin?/Robin
Gaming Ground Sverige

TMNT - Turtles lever vidare in på 2000talet


Troligen dom mest kända tecknade karaktärerna bland dom som växte upp på 80talet.

Jag har ett bråskande ärende som jag måste iväg på (möte) så det blir ett kort inlägg för stunden. Jag tror inte att jag är ensam om att nynna på Turtles intro temat rent random då och då. Jag kom på mig att göra det idag när jag läste igenom ett gammalt ex utav Nintendo magasinet.

Det var så som jag kom att tänka på hur pass viktig musiken faktist var/är för både den tecknade serien och flertalet TMNT spel som släppts.  Musiken är fan i mig odödlig, och ja, jag har flera låtar som ringsignal på min Iphone =)

Ha det gött gott folk!/Robin
Gaming Ground Sverige

Wolfenstein gästar i Doom 2


En odödlig klassiker som fortfarande håller måttet.

Jag har alltid gillat bonusar, påskägg och hemligheter i spel. Sådant som utvecklarna lagt dit för sina fans/kunder som en slags extra/bonus feature. Doom II var inget undantag på den fronten, det finns en hel del hemligt godis att finna för den som vill.

Min favorit är Wolfenstein bonus banan (Level 32 - Grosse). Då får man slakta nazister med minigun, raketgevär och BFG (om man hittat den vill säga). Inte nog med det, man får även nöjet att döda flera stycken Commander Keen innan banan är slut.

Bonusar/påskägg utav den här typen tackar jag då ialla fall inte nej till. Fast proffset utav påskägg måste ändå vara Fallout 2, tror seriöst talat att INGEN lyckats hitta vart enda påskägg som finns i det spelet till dags datum./Robin
Gaming Ground Sverige)

Top Spin 4 reklam - Tennis är nu officiellt sexigt?


Bästa spelet i serien så här långt? enligt visa ja, andra nej.

Jag satte bokstavligt vattnet i halsen när jag fick se 2K games reklam för Top Spin 4. Först trodde jag att det var underklädsreklam för kvinnor, sedan såg jag tennis stjärnan Serena Williams (och vilken babe hon är). Då förstod jag att det var reklam för tennis, i det här fallet Top Spin 4.


Serena-Williams, extremt duktig på tennis och snygg/välformad som tusan.

Men sedan tappade jag ärligt talat koncentrationen helt xD (av förklarliga själ). Jag kan föreställa mig att hem & skola, samt F.I rasar/rasat över den här reklamen som sexistisk och smaklös (jag gillar verkligen att dom lagt till porr stönljud också av någon anledning). Ja, ni får se klippet och avgöra själva, för min egen del så bryr jag mig inte nämn värt mycket.

Finns musik, underkläds videos som är betydligt värre. Top Spin 4 finns i vilket fall som helst ute sedan 18 mars för Wii, 360 och PS3./Robin
Gaming Ground Sverige

Tränings vecka I - Vikt 93kg


93kg stod vågen på när jag vägde mig idag. 85kg är målet.

Jag ska hålla vad jag lovat, och precis som jag lovat så lägger jag här med upp bilder på mig från min första träningsvecka. Jag väger för tillfället 93kg och är 179cm lång. Jag har aldrig varit mer bestämd med min träning än vad jag är nu.

Och det är inte bara träningen och min kropp som jag tänker ta tag i, utan mitt liv i stort. Det är nu som det gäller känns det som. Oftast får man bara en chans i livet att göra en stor förändring, så jag tänker INTE fucka upp det här.


En helt neutral bild på mig.

Tanken är helt enkelt att jag ska ladda upp nya bilder varje vecka (vet inte om man hinner med någon stor förändring på den tiden, men det lär märkas). Jag har ialla fall redan taggat ner med ätandet och börjat köra på crosstrainern 3 gånger i veckan (20min åt gången).


Finns en del att träna bort helt klart.

Mitt träningsschema ser ut så här nu mera.

Måndag:
Bröst, jogga, ben, mage

Tisdag:
Powerwalk

Onsdag:

Axlar, jogga, ben, mage

Torsdag:
Powerwalk

Fredag
Bicep, jogga, ben, mage

Lördag:
Vilodag

Söndag
Ro 30min, magövning (givetvis så kan jag inte ro på vintern, så jag powerwalkar då istället).


Och ja, jag vet att jag behöver göra något åt behåringen. Jag kommer att köra på laser framöver.


Nu lär jag väl dock få höra en hel del trolling kring det här inlägget, men hej, jag bjuder på det. Jag försöker bara göra något åt min kropp och uppnå mina önskade mål, medans jag kanske inspirerar en och annan person att göra det samma som jag.

Well, wish me good luck!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Psycho Shark - Super mega epic fail deluxe edition


Jag trodde seriöst talat att INGET kunde överträffa Hajen 4. Men så fel jag kunde ha...

Jag försökte att plåga mig igenom den japanska skräckrullen Psycho Shark. Men nej, det gick fan i mig inte. För den är så jäkla B att den får "Snakes on a plane" att framstå som ett mästerverk utav intergalaktiska proportioner.

Och med tanke på att snittbetyget ligger på 2.3/10 hos imdb så borde jag ha förstått bättre innan jag stoppade i DVD skivan i min video. Fast det borde jag ha hajat (haha, fattar ni?) med tanke på filmens framsida och namn.

Psychoshark liksom, vad tusan är det för namn?. En kombo utav filmen Psycho och Jaws eller?. Det enda positiva i filmen är väl dom snygga brudarna, resten är rent crap. Jag tuggade igenom cirka 40min utav Psycho Shark, sedan orkade jag inte leka emo starchild längre.

Kolla på trailern säger jag bara. Faktumet är att att filmen är så kass att jag inte äns ORKAR recensera eländet. Filmen får betyget 2.0/10 av mig. Jag tror nog nästan att det är lindrigare att kolla igenom samtliga avsnitt utav "Vilse i pannkakan" än att plåga sig igenom hela Psycho shark...

Och sanna mina ord, den här filmen KOMMER att hamna i min farsas skit samling. Förr, eller senare xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Gorillaz - Bra musik när man jobbar


Världens kanske coolaste band.

Jag har jobbat med kod och grafik sedan tidigt imorse, men det är fortfarande en hel del jobb kvar att göra innan jag är nöjd (ni får ursäkta eventuella buggar som jag inte hunnit fixa till än). Tiden verkligen flyger iväg när man jobbar (ialla fall för min del).

Vet inte hur det är för er, men jag behöver bra motivations musik när jag jobbar med något. Och Gorillaz fyller/fyllde det behovet mer än väl. Men nu tänker jag inte sitta inne längre, för jag lär knappast tappa 8kg utav att rulla tummarna framför datorn.

Nej, powerwalk It Is. Jag kommer att ta bilder på mig själv senare under dagen och ladda upp. So heads up! tills vidare./Robin
Gaming Ground Sverige

Destroy Build Destroy - Andrew W.K. ftw!


Räkna med mycket explosioner och förstörelse i W.Ks show.

Man har inte hört så där värst mycket ifrån Andrew W.K. den senaste tiden. Han kändes lite som ett "one hit wonder" med sin låt "Party hard", sen tvärdog allt kring honom. Men gissa vem jag såg på tv imorse på cartoon network om inte W.K.?

Han är host för Destroy Build Destroy nu mera. En mer extrem version utav wipeout, fast för barn. Ungar får chansen att spräng grejer i luften och sedan använda delarna till att bygga ihop saker med (kreativitet via förstörelse, typ).

Snacka om att man velat vara med i hans show om den funnits när man var liten xD. Ja, en bättre start på dagen kunde man ju inte ha fått. Så, party hard people!/Robin
Gaming Ground Sverige

Contract Killer iphone/Ipad - Hitman mobile typ


Through the scoope of a killer.

Innan jag går och lägger mig så tänkte jag tipsa alla Ipad och Iphone användare om Glu Mobiles action spel Contract Killer. Spelet är gratis, men som jag förstår det så kan man köpa loss mer godis i form av vapen och annat.

Tvärtemot vad man kan tro så funkar kontrollerna helt okej. Det ska dock nämnas att jag bara spelat i 30min typ. Men som sagt, gratis. Så det är bara att prova på om det är eran grej eller ej. Då säger jag tack och god natt för idag!

"Pulled into a world of bounty hunters, mobsters and criminals, you must check in with your contacts and accept SECRET MISSIONS that only you can handle.

Select your WEAPON OF CHOICE from an inventory of sniper rifles, assault rifles and machine guns. Locate your target, zoom in, take aim and GO FOR THE HEADSHOT to earn cold hard cash. You might eliminate a crime boss and escape without being spotted, or you might walk straight into an AMBUSH..."

Features:
- WELCOME TO CENTRAL CITY – Prepare for your mission and then jump into one of many vantage points within 5 gritty 3D locations
- UNLIMITED MISSIONS – 17 Story Missions and unlimited Random Missions provide cash, XP and lots of action
- DEADLY WEAPONS - 20 distinct weapons including handguns, sniper rifles, machine guns and assault rifles
- ALIVE OR DEAD – Use the Tranquilizer Gun to capture your target or put them down... permanently/Robin
Gaming Ground Sverige

X-Men: First Class - Vågar man hoppas?


Blir det en bra film eller försöker bara hollywood tjäna mer pengar på en känd franchise?

Jag såg precis att det kommer ut en ny X-men film nu i sommar (den 3 juni för att vara exakt). X-men - First Class, som uppenbarligen kommer att handla om X-men INNAN det äns fanns något X-men. Handligen tycks utspela sig på 60-70talet och fokus kommer att ligga på Professor X, Magneto och deras kamp för att förhindra världens undergång via ett kärnvapen armageddon.

Med facit i handen på hur dom tidigare X-Men filmerna stått sig, så är man ju lite så där tveksam till att man äns ska våga att hoppas på att det här faktiskt kan bli bra. Första filmen var helt okej, del II så där, del III genom rutten och X-men origins Wolverine hade/har en riktigt usel story.

Men, men jag ska inte döma i förhand. Personligen så ser jag mest fram emot den nya Pirates of the caribbean filmen./Robin
Gaming Ground Sverige

Ren & Stimpy - We all go insane sometimes


Ett galnare radarpar får man fan i mig leta efter.

Jag har suttit och kollat på Ren & Stimpy idag på eftermiddagen och jag kunde inte låta bli att skratta extra hårt och dra paralleller till en specifik scen i serien. Eller ja, omklippningen utav klippet på nätet gjorde saken ännu roligare.

Låt mig förklara närmare. Ren (den lilla hunden) blir helt jäkla galen (storhetsvansinne typ) och skakar ett kemi/provrör medans hans skrattar som värsta psykopaten, tills att röret exploderar. Det fick mig att tänkt på en vis stadsminister som skakat om vårat system i flera år nu, och det har ju som bekant redan exploderat en gång...

Kort sagt så skulle sekvensen likväl ha varit hämtat direkt ur stadsministernshuvud. För han tycks ju också vara helt jäkla insane. Oh well, jag ska inte gå in på politik och förstöra det roliga. I samband med att kollade upp Ren & Stimpy på nätet så fann jag även att seriens skapare gjort en liten egen omtolkning utav Pokémon (som typ ALLA pratar om just nu. Mest dels för dom nya spelen till DS).

Övriga kommentarer är överflödiga, kolla in bilden bara xD


Skaparen utav Ren & Stimpy har tolkat Pokémon på sitt eget sätt. Bild är tagen ifrån giagantor.com/Robin
Gaming Ground Sverige

Edna & Harvey The Breakout - Can I play with madness?


För ynka 319kr så blir den här CE utgåvan din.

Tyska Daedalic Entertainment har gjort ett ganska udda och unikt äventyrsspel. Allt utspelar sig på ett mentalsjukhus och huvudpersonen Edna är egentligen inte äns mentaltsjuk, hon har där emot blivit hjärntvättad att tro att hon är galen.

Målet med Edna & Harvey - The Breakout är att fly från dårhuset (Harvey är Ednas talande gossedjurs kanin), allt medans man försöker ta reda på vad tusan som egentligen hänt än själv. Och ja, Edna är ett klicka & peka spel utav den klassiska skolan.

Komiken i spelet påminner lite om den i Simon eller Discworld och den charmiga tecknade grafiken är verkligen grymt charmig. Och för runt 300kr så kan få möjligheten att leka lite insane, samt bryta dig ut från dårhus. Låter som en bra deal tycker jag xD

"Edna wakes up in the padded cell of an insane asylum with no memory of her past or how she ended up there. Only one thing is for certain: She has been wrongfully imprisoned and will have to escape! After all, she feels entirely sane - and her speaking stuffed toy bunny Harvey wholeheartedly agrees.

Together they undertake a daring breakout attempt, meeting up with numerous oddball inmates, like the Man in the Bee's Costume or Siamese twins Hoti and Moti. But Dr. Marcel, the sinister head of the institute, will do everything in his power to stop Edna. What evil scheme is afoot? Slowly Edna begins to regain her memories of the past..."
/Robin
Gaming Ground Sverige

Resident Evil Degeneration - Bästa RE filmen so far


Den bästa RE filmen så här långt verkar det som.

Min bror kollade igår på Resident Evil Degenration (Makoto Kamiya och Hiroyuki Kobayashi) filmen och enligt honom så är det den bästa RE filmen som gjorts till dags datum. Jag har inte sett RED, men jag har där emot sett de övriga RE filmerna och dom är riktigt jäkla dåliga.

Enligt brodern min så borde ALLA RE filmerna ha gjorts som i fallet med RED. Alltså i ren 3D grafik.  Själva handlingen i RED utspelar sig 7 år efter Raccon Citys undergång. Och man får följa Leon S.Kennedy och Claire Redfield (som vi vart presenterade för i RE2) och deras överlevnad och kamp emot dom levande döda ännu en gång.

Efter att ha sett trailern så vart jag också sugen på att kolla på RED kan jag säga. Uppenbarligen så har även original röstskådespelarna kallats in också (dom som gjorde rösterna för Leon och Claire), vilket förhöjer RE känslan ytterligare.

Kanske har några utav våra läsare redan sett RED?/Robin
Gaming Ground Sverige

Need For Speed II SE - Still alot of fun!


Trots 14år på nacken så känns ändå NFS2 SE förhållande vis fräscht och coolt.

Känns nästan lite overkligt när man tänker tillbaks på att NFS2 SE faktist släpptes 1997, alltså hela 14år sedan. Vart tusan har tiden tagit vägen egentligen? en varm sommar dag på ett sommarlov (97) så spelade jag Need for speed 2 demot via PC för alla (tro det var dom ialla fall), i förhandes shorts och utan tröja.

Jag har alltid velat ha en sportbil och prova på att köra i höga hastigheter. NFSII fick bli ett alternativ till det. Men vilket alternativ sen. Nu lyckades jag få igång spelet idag (efter mycket och men) via dosbox. För det var ett jäkla krångel med Microsoft Application Compatibility Toolkit och dgvoodoo.

På något sätt så känns det som om jag aldrig riktigt lämnat NFSII under alla dessa år, typ som om jag haft det installerat på datorn men inte återupptagit spelandet igen förens nu. Det är en rätt udda känsla att förklara, men det känns typ som om man träffat på en gammal vän igen för förta gången på evigheter.

Och man börjar prata om trevliga minnen och upplevelser. Det var en trevlig retro boost helt enkelt. I övrigt så är det även rätt coolt att jämnföra dagens racing spel med en äldre titel som NFS2 SE. Även om grafiken inte lever upp till dagens standard så är ändå racing glädjen helt intakt nästan.

Så om ni ursäktar mig, nu tänker jag återgå till att racea i extremt höga hastigheter i min Jaguar XJ220, adios!/Robin
Gaming Ground Sverige

Led Zeppelin - The masters of rock n roll


Rock n roll när den är som bäst.

Jag har precis installerat Need for speed II på min datar (det vart i den ordningen, för jag har inte lyckats att få tag på den första delen än) och kvällen är än så länge lung. Så jag avnjuter rock legenderna i Led Zeppelin medans jag läser igenom nyaste Level (det jag inte hann läsa klart tidigare idag).

För min del så står Led Zeppelin riktigt högt upp på topplistan utav rockband och dom är troligen ett utav dom bästa livebanden någonsin också. Och rockat har dom gjort ända sedan 1968, men dom som kan sin rock historia vet att Led upphörde efter trummisen John Bonhams död 1980.

Fast det har inte hindrat dom kvarvarande medlemmarna ifrån att spela live ett flertal gånger efter Johns död. Bland annat i samband med live Aid 1985. Men nog snackat och skrivet, luta er tillbaks och låt era öron njuta utav RIKTIG musik (något som mer eller mindre är en raritet idag). Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Handboll fanns redan på stenåldern, jo det är sant!


Jag kollar alltid på handbolls VM om jag har tid till det.

Handboll är en rätt så underskattad sport när jag tänker efter. Den har hamnat i skuggan utav fotboll, hockey och bandy. Fast det verkar nu som om sporten börjat växa mer och mer i hela europa nästan. Själv minns jag riktigt underhållande matcher under gymnastiklektionerna på högstadiet xD

Handboll är faktiskt roligare än vad man kan tro. Jag gillar ärligt talat handboll mer än t.ex basket (inget illa menat om den sporten, men det är min åsikt). För det är mer action i handboll och det är inte lika mycket tjafs vid fysisk kontakt.

Och det är väldigt snabba spelvändningar också, så det gäller att hänga med verkligen. För det kan bli väldigt intensiva matcher. Jag kommer dock ärligt talat inte ihåg alla reglerna för sporten, t.ex hur många byten man får göra.

Jag log även efter att jag sett svenskaspels handbollsreklam på tv. Där flera svenska handbollsstjärnor spelar mot en grupp stenåldersmänniskor. Ni känner kanske igen filmklippet från förut?/Robin
Gaming Ground Sverige

Release test utav Nintendos 3DS


Jag kan sammanfatta 3DS på följandevis. Nintendo har lyckats igen!


Den här dagen vart den bästa dagen jag haft på evigheter. Jag ska förklara varför. Först så fick jag Levels nyaste tidning + ett par 3D glasögon (nej, inte dom för flera tusen). Dagen började väldigt trevligt helt enkelt, sedan bar det av på ett par ärenden i Strängnäs city.

Sure, vädret var crap (det fick mig att tänka på Silent Hill 1. När snön dök upp från ingenstans) men det gjorde inte så mycket för jag fick chansen att prova på den omtalade 3DS konsolen. Jag har hört hypen kring 3DS i flera månader nu, kollat på flertalet trailers och läst artikel efter artikel om 3DS.

Nu så  fick jag slutligen nöjet att testa på maskinen själv. Personligen så var det samma underbara känsla gånger 10miljoner (typ) som när en kompis lät mig testa på hans Gameboy (den första som kom ut på tidigt 90tal).


3D grafiken är helt jäkla awsome!

Glädjen var total och jag kände mig som ett litet barn igen. Och då ska det ändå nämnas att jag bara fick testa på några demospel (ej fullversioner), jag ser en enorm potential med 3DS. Flera spelidéer ploppade upp i mitt huvud nästan på än gång.

Jag skulle lugnt vilja utveckla spel för och till 3DS. Jag tyckte/tycker även att konsolen var väldigt lätt och smidig att spela på. Alltså att knapparna inte är konstigt (icke ergonomiskt utformade) utplacerade. Kort sagt, man får INTE ont i fingrarna utav att spela.

För att sammanfatta mitt helhetsuttryck om 3DS. Jag har aldrig någonsin upplevt en sådan spelglädje på ett mobiltformat förut och ja, jag kommer att köpa en 3DS. Btw, så skulle det inte förvåna mig ett dugg om någon gör ett tränings spel för 3DS.

För jag fick nästan ett träningspass bara genom att leka med demospelen haha xD så gör dig själv en tjänst och köp en 3DS right away! du kommer INTE att bli besviken./Robin
Gaming Ground Sverige

Doom II - This Is my boomstick!


Man kan göra rent hus utan några större problem med hagelbössan.

Med Doom I utklarat så fortsätter jag slakten i Doom II. Jag minns mer än väl hur min reaktion var när jag hörde att att en uppföljare till Doom var på G 1994. Det var ren och skär glädje kan jag säga, jag köpte originalet i någon spelbutik i Stockholm samma år som titeln hade release.

Det var under ett sommarlov om jag inte minns helt fel. En del menar på inga större förbättringar hade gjorts i del II. Det må vara sant, det är ju samma grafik och bara ett nytt vapen (dubbelpipigt hagelgevär). Men, allt annat är typ 100gånger bättre.

Flera nya fiender, bättre gameplay och ännu bättre banor. Samt så valde ID att sloppa episod grejen och bara köra på en enda kampanj istället. Fast sure, det hade ju inte varit helt fel om ID kunnat lägga till lite fler vapen kanske.

Fast ungefär 2år senare så fick vi Quake istället, men det är en helt annan historia. Jag har klarat ut ungefär 30% utav Doom 2 nu, och seriöst talat så har jag precis lika kul nu som då. Dessutom så spelar jag med bättre grafik och en massa annat gott å smått.

Så spelkänslan har ju fått sig en rejäl boost sedan 1994. Och som ni säkerligen gissat er fram till så är mitt favorit vapen det dubbelpipiga hagelgeväret. Man kan utan några större problem rensa ut ett helt rum med monster med en enda salva med hagelbössan.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Kan man vara/bli för vältränad? både ja och nej


Monique minton, pure eyecandy indeed. Och precis lagom vältränad för min smak.

Att jag äns kom på det här samtalsämnet var för att jag lagt märke till att det finns dom som tenderar att gå till överdrift med träningen. Då syftar jag främst på dom som typ upphört att se mänskliga ut och speciellt kvinnor. Jag ska inte sitta och döma, men tar man t.ex dom extrema gym brudarna (dom som börjat tappa ALLA sina kvinnliga former) så är det no go för min del ialla fall.

När en kvinna börjat se ut som en karl på steroider då har det gått för långt anser jag. Jag har fått lite samma uppfattning från tjejer också, fast gällande killar.  Alltså att killen ska vara vältränad men inte för mycket heller. Ärligt talat så vill jag då inte se mina blodådror precis över allt på min kropp...det ser bara så äckligt ut.

Jaqueline Costa är väl ett ex på när det gått för långt, men sure, smaken är som baken...men anser ni att det finns någon direkt gräns för hur vältränad man kan bli utan att det börjar se ehrm, äckligt och icke sexigt ut?

Här nedanför följer ialla fall några tjejer som jag anser är precis lagom vältränade (inte för mycket och inte för lite, utan lagom).


En kropp att dö för.


Snacka om snygg mage!


Ingen kommentar nödvändig. Bilden talar för sig självt ^^

/Robin
Gaming Ground Sverige

Team Fortress 2 hjälper japaner i nöd


Valve hjälper offrena i Japan via Team Fortress 2.

Det är fler och fler som börjat fatta hur pass allvarligt läget är i Japan. Så nu har Valve bestämt sig för att dra sitt strå till stacken, eller ska jag säga hatar?. För Valve har gjort tre stycken helt unika japan inspirerade hattar som man kan köpa till sina karaktärer i Team Fortress 2.

Pengarna går sedan till amerikanska rödakorsett och vidare till dom behövande på plats i Japan. Så gillar man hattar och TF2 så kan man slå två flugor i en smäll, samtidigt som man hjälper folk i nöd. Bra inivativ från Valves sida måste jag ändå säga./Robin
Gaming Ground Sverige

Jak & Daxter The Lost Frontier PS2 - Crap or not?


Enligt fansen och spelmedia så är The Lost Frontier den sämsta titeln i serien så här långt.

Jag äger alla Jak & Daxter spel förutom den senaste delen från slutet utav 2009. Nämligen Jak & Daxter - The Lost Frontier för PS2. Ska man gå efter vad den samlade eliten utav spelmedia sagt och skrivit + fansen, så är The Lost Frontier den sämsta titeln i Jak & Daxter serien till dags datum.

Och roligt nog så fick PSP versionen även ett högre betyg än PS2 versionen också (PS2 fick 69.50% medans PSP fick 72.49%). Så jag var lite så där skeptisk till ett köp, men samtidigt så var/är jag lite nyfiken på att kolla upp själv om spelet verkligen är så pass uselt som folk säger.

Så efter en stunds tänkande så köpte jag spelet. Jag har ju trots allt recenserat dom tre tidigare Jak spelen, så jag kan ju inte hoppa över den senaste titeln liksom. Men som sagt, jag har inge jätte stora förhoppningar alls.

Så räkna med en recension utav The Lost Frontier framöver!

"Picking up from where the original Jak and Daxter trilogy left off, Jak and furry friend Daxter team up with their friend Kiera on her quest to become a Sage and save their world from the threat of darkness. As the environment of their planet slowly dies, our two worldly heroes embark on a mission to protect their world from the threat of “dark eco”.

Beginning on foot, you’ll run and jump across undiscovered lands, before taking flight in one of five different aircrafts. With cheeky Daxter and our serious Hero Jak together on the adventure, fun and laugher is never far away. Blast airborne enemies and battle sky pirates with your powerful Gunstaff – a brand-new weapon that can transform into other new weapons."/Robin
Gaming Ground Sverige

Silent Hill - Revelation 3D release 2012?


Heather från SH3 till vänster och den verkliga Heather till höger (Adelaide Clemens).

Jag ska erkänna att jag inte gillade den första Silent Hill filmen något vidare alls (6.5/10 i snitt hos Imdb). Den var riktigt B rätt igenom. Nu har dock den franske filmregissören Christophe Gans (som gjorde originalet) bestämt sig för att göra ett nytt försök.

Fast det blir inte Silent Hill 2 som många först trott utan Silent Hill 3. Filmen kommer att heta Silent Hill - Revelation 3D, den nya SH filmen är löst baserad på Silent Hill 3 (vad det nu innebär...) och den australiensiska skådespelerskan Adelaide Clemens kommer att spela som Heather.

Saker börjar spåra ur helt och hållet när Heather fyller 18år och hennes mardrömmar har blivit ännu mer intensiva än vad dom varit förut, samt har hennes far (Harry Manson, adoptivfar för att vara exakt) försvunnit spårlöst.

Det leder till att Heather hittar fram till den lilla sömnlösa staden Silent Hill. Där hon hoppas på att hitta sin far och få svar på en hel del frågor. Dom som spelat SH3 vet mycket väl vad som väntar Heather och det är inte kakor och saft precis.

Vet inte om man vågar hoppas på Christophe Gans ska lyckas den här gången. Men förhoppningsvis så kör han på en "gör om, gör" rätt den här gången. Den som lever får se!/Robin
Gaming Ground Sverige

Firefox 4 - Works like a charm


Explorer och google chrome kommer att få det riktigt, riktigt svettigt framöver.

Jag tror nog att dom flesta redan uppmärksammat och blivit införstoda i det här. Men det skadar inte att ta upp ändå. Mozilla har nu släppt version 4 utav firefox, och ärligt talat så har nog FF aldrig varit bättre och snabbare än vad den är nu.

FF4 ska vara upp till 6 gånger snabbare än v 3.6. Jag har testat FF4 i nästan 2 dygn nu och jag kan redan nu konstatera att internet går snabbare för mig. Fast det finns en massa features som jag inte hunnit med att testa, men det är rätt så förståligt.

För nya features finns det gott om vill jag lova. Så ladda ner Firefox 4 omgående!/Robin
Gaming Ground Sverige

Doom episode 4 - The final chapter


Friheten och slutet på smärtan är bara ett litet kliv bort. Be quick or be dead!

Så kom jag slutligen till slutstationen utav DOOM I. Efter att ha köttat mig igenom horder utav monster och spöat på den ena bossen efter den andra. Jag är the last man standing och the bad ass of bad asses och friheten är bara en armlängd bort. 

Dessvärre så fick hjälten (jag) inte riktigt den belöningen man/han hade hoppats på. För ondskan från helvetet följde efter än till jorden...Nu finns det bara en sak kvar att göra, nämligen att rensa bort skiten från jordens yta!

Lock and load för nu är det Doom II som gäller! och som en perfekt avrundning på kvällen så avslutar jag Sodom \m//Robin
Gaming Ground Sverige

Computer Quest - Dags att bygga en ny gamer rigg


Snacka om Half Life dator!

Youtubeanvändaren DasBoSchitt gör ingen hemlighet utav att han gillar både Half-Life 2 och machinima. Då han/hon gjort en lång rad utav komiska Half-Life 2 filmer. En utav mina favoriter bland DasBoSchitts skapelser är "Computer Quest".

Som i korta drag kretsar kring datordelar och datorbygge. Det här måste ni bara checka in!/Robin
Gaming Ground Sverige

Wow nörd försökte muta tillbaks sitt konto


Blizzards största kassako sedan år 2005.

Nu ska det dock nämnas att jag inte vet om det här är sant eller ej (så ta det med en stor nypa salt). Here we go, uppenbarligen så ska någon wow snubbe blivit bannad från Wow utav Blizzard. Och som alla vet så kan man INTE få tillbaks ett banna tkonto igen.

Men det hindrade ändå inte personen ifråga ifrån att försöka muta tillbaks sitt konto. Enligt utsaga ska han ha erbjudit så mycket som 1000dollar (runt 7000kr) för att få sitt Wow konto upplåst. Är det här sant så är det ju helt sick egentligen.

Fast å andra sidan, har man lagt ner hundratals timmar på en enda karaktär under flera års tid....då kan man ha en vis förståelse ialla fall. Hela storyn finns att läsa här!/Robin
Gaming Ground Sverige

Robert Gustavsson tolkar Per Gessle


Sveriges kanske största, mest folkära och talangfullaste komiker någonsin.

Jag har inget emot Per Gessle eller något (han har ju trots allt gjort och skrivit en hel del odödlig låtar och melodier genom åren). Men, jag såg på en samlings dvd med Robert Gustavsson igår kväll och på den DVDn så spelade Robert Per Gessle (en parodi/egen tolkning).

Jag skrattade seriöst talat så mycket att jag nästan pissade på mig. Först så spelade Robert Gessle live på Idrotts galan 2009, sedan så var han med i någon slags insamling. Och Gessle var så jäkla snål och gniden att Joakim Von Anka hade uppfattats som givmild och slösaktig i jämförelse med Gessle.

Jag vet inte om det ligger någon sanning i att Gessle är snål (jag låter det vara osagt tills vidare) eller om det bara är en överdrift. Men det är då ingen överdrift att säga att Robert Gustavsson är grymt rolig att höra och kolla på xD

Jag vill även passa på att ta upp WWFs earth hour, som Robert både stöder och är en ambassadör för nu mera. Kampen mot klimatet fortsätter, så visa ditt stöd du också!/Robin
Gaming Ground Sverige

Silent Hill musik och Bert Karlsson gör bort sig


Heather kommer att få genom lida en hel del smärta och sorg innan SH3 tar slut.

Jag vill inte låta som någon moraltant eller predikare om rätt och fel...men när jag fick höra utav min far igår att Bert Karlsson (via Rixmorron Zoo) skämtat om japanerna och deras nuvarande situation (och det som precis hänt) då vart jag upprörd och rent ut sagt förbannad.

Bert sa något i stil med "Vet ni hur man skrämmer en japan? jo, man gör vågen, ha ha ha" över radio. Timeningen kunde inte ha varit sämre och läget mer illa valt, då tusentals är döda och det saknas över 12,000 människor, man har gjort massgravar på soptippar för att få plats med alla liken.

Det vore lagom rätt åt Bert Karlsson om en eller flera japaner som bor i Sverige vänder sig till D.O om det här, det skulle ialla fall jag göra. Är ju bara att föreställa er själva att du/ni kanske fått höra att du misst en vän, släktning ellerfamiljemedlem (eller att ALLA dött) så ska du få höra ett sådant där smaklös skämt uppe på det också.

Det kan vara droppen som får bägaren att rinna över, jag hoppas fan i mig att dom skäms idag över deras så kallade skämt. Även om jag inte är japan eller har några släktningar där så vart jag ändå upprörd, man ska inte behöva höra sådant där skit när man redan lider.

Jag vart lika förbannad när en fd klasskompis satt och skrattade åt en judisk tant som kom och besökte oss på Västerledsskolan. Tanten hade överlevt både auschwitz och nazisternas jakt på henne och hennes barn. Medans tanten berättade om vilket helvete hon hade på auschwitz så skrattade en person i min fd klass åt henne.

Just i den stunden så hade jag bra lust att slå till henne på  käften, men jag har för mig att både lärare och övriga elver bad henne att hålla tyst eller gå ut från klassrummet. Min poäng med både Bert Karlsson och skolberättelsen är att somliga saker skrattar man helt enkelt inte åt eller skämtar om.

Man måste ha någon som helst moral anser jag ialla fall. Som avslut på det här inlägget så låter jag era öron avnjuta Akira Yamaoka klockrena soundtrack från Silent Hill 3

UPDATE*


Det var Bert Karlsson som drog skämtet om japanerna./Robin
Gaming Ground Sverige

Brüno jävlas med skinheads


Sacha Baron Cohen må vara helt jäkla galen. Men han har också balls of steel.

Det skadar inte att få sig ett gott skratt (eller två) innan läggdags. Seriöst talat så måste väl än då Sacha Baron vara den galnaste människan på jorden nästan. Ena stunden så retar han upp amerikanska rednecks, terrorister och i nästa skinheads.

Snubben har helt klart balls och det finns väl en rätt bra förklaring till VARFÖR han måste ha livvakter 24/7. Det finns någon ingen radikal grupp på dennan planet som han INTE har retat upp (och har han mot förmodan missat någon sådan grupp så lär han nog snart göra ett hembesök!).

Det blir svårt att hålla sig för skratt när Bruno får för sig att intervjua och prata med ett gäng skinskallar. Jag behöver nog inte förklara det hela närmare än så, Bruno är Bruno liksom xD enjoy! och god natt på er!/Robin
Gaming Ground Sverige

RadioGamer sjunger - "Gamingtjej "


En utav dom få podcasts som jag lyssnar på kontinuerligt och frekvent.

Christian Hedlund och Jonas Berglöf är ett minst sagt intressant radarpar som underhåller via sin gamer podcast vid namn Radiogamer. Dom vann inte heller helt oväntat årets spelpodcast (välförtjänt). Nu kanske dom får ställa upp i idol härnäst? (det är dock Kjellin som sjunger ihop med Hedlund) vad menar du med det? kanske ni undrar nu.

Ptja, dom sjöng ju för sina lyssnare idag med deras egen tolkning utav Green Days - Time Of Your Life. Lyssna själva så kommer ni att förstå vad jag menar xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Bret "Hitman" Hart - Wrestling Legenden från Kanada


+100kg och 185cm utav fruktan. Mött mr Bret "Hitman" Hart!

Wrestling (WWE) var något som jag och många 80talister växte upp med när vi var små. Alla hade sin givna favorit på skolgården. Förutom Hulk Hogan så var Bret "Hitman" Hart en klar favorit för min del. En kanadensare som brottats sedan barnsben mer eller mindre.

Jag vet att många människor säger och tycker att wrestling är fake, det må så vara. Men tro mig, skadorna som brottarna drar på sig genom åren är högst verkliga. Det händer olyckor nästan hela tiden inom wrestling världen. Jag är mer än medveten om att det är underhållning och skådespeleri.

Men dom som medverkar i det hela är grymt vältränade, utbildade och erfarna. Jag minns en gång när Dr Phil (tror det var Dr Phil, kan ha varit Ricki Lake också) hade en show med en massa wannabe wrestlers. Som på fullt allvar trodde att det var a piece of cake att bli ett pro.

Majoriteten utav deltagarna i showen var så kallade "Backyard wrestlers", alltså amatörer. Ingen av dom var i bra form heller. Åldrarna varierade, men det var typ från 17-25. Grabbarna togs till en riktig wrestling skola med riktiga proffs. Det slutade med att flera spyde och börja grina, dom pallade inte äns av proffsens träningsschema, än mindre att prestera i ringen.

För att komma till själva poängen. Bret Hart t.ex har jobbat och tränat extremt hårt under många, många år för att bli en legend och ett proffs. Musklerna är dessutom mer än bara show off, dom behövs för att tåla smällar och kunna dela ut smällar.

Och Bret var en utav dom bästa i världen på wrestling + att han var en sjuhelsikes underhållare. Själv kollar jag fortfarande på wrestling då och då, inte lika ofta som när jag var liten, men det händer att man fastnar framför WWE när stora namn som The Rock och The Big Show är med och wrestlar./Robin
Gaming Ground Sverige

Hitman Ultimate collection - Den definitiva samlingen


4 spel till priset utav ett. En riktigt bra deal indeed!

Jag har ett riktigt het speltips till våra läsare (eller ja, ialla fall om man gillar Io Interactivs Hitman serie), nämligen den ultimata Hitman samlingen. Namnet på boxen säger väl egentligen allt, "Hitman Ultimate Contract collection".

Boxen innehåller samtliga Hitman spel och den kan bli din för ynka 269kr. Suget efter att ta på sig ett par sidenhanskar, att raka av sig hårt och släppa fram snipergeväret har nog aldrig varit större än nu!/Robin
Gaming Ground Sverige

Rayman 3DS - En portning utav Rayman 2?


Om bara ett par dagar så släpps Rayman 3D för 3DS.

Som det Rayman fanet jag är så blir man väl alltid lite så där lagom uppskruvad över att höra att en ny Rayman titel snart släpps. Fast i det här fallet så vart det inte riktigt det jag hoppats på precis. Ubisfort kommer att släppa nästa Rayman spel för Nintendos 3DS maskin.

Dom kallar titeln för Rayman 3D (ett väldigt kreativt namn inte sant?), men det är inte en helt ny title som vi pratar om här. Nej, det är mer eller mindre en ren konventering utav Rayman 2 för Dreamcast, med lite extra features bara. Så kort sagt så vet jag inte äns om det är värt att köpa, då jag redan klarat ut spelet för Playstation.

Men jag kan ju ha fel, kanske är det som Chrono Trigger för/till DS? (den titeln är ialla fall sjukt värd att äga och spela, även om man klarat ut snes/PS1 versionen).


Styrningen var rätt så jobbig i PS1 versionen. Ialla fall under somliga partier. T.ex som den ni ser här på bilden.


Hoppa, slå, hoppa = nyckeln till succés.


Undervattens bitarna var rätt svettiga i originalet.

"Rayman 3D is an adaptation of Rayman 2 on Dreamcast, the greatest version of all Rayman's games. Thanks to Rayman 3D, rediscover the incredible adventures of Rayman in a deeper and optimized universe. Progress in a 3D world full of surprises and magical creatures, and defeat unmerciful enemies throughout dangerous environments: Join Rayman in an even better platforming game!"


Features:

- Rayman 3D is the adaptation of Rayman 2 on Dreamcast which happened to be the best version of the trilogy (93% on Game Rankings).
- This version has beneficiated from a special treatment, offering improved graphics, 3D, and giving players the possibility to take advantage of the Circle Pad.
- The 3D version makes the game more accessible and brings more advantages: improved learning curve, immersive cameras, graphical enhancements.
- Progress in 45 areas set across 13 regions of Rayman's world. Uncover the whole universe in 3D during +/-15 hours of fun.
- Run, climb, jump, swim, fly, loop-the-loop and even water-ski to escape from the threat! Rayman did not lose any of his famous abilities such as flying as an helicopter using his hair!
- Get back to the good old quarrels between Rayman and his villainous enemies: Face the Admiral Razorbeard, the Henchman and every other creature that make Rayman's progression much harder!
- Hopefully, Rayman can count on his friends' support! The Globox, Ly, or Polokus are all ready to help./Robin
Gaming Ground Sverige

ballistic - Intensiv shmup till/för 360


För en liten slant så får du mycket shmup underhållning.

God morgon alla tidiga morgon läsare. Jag hoppas innerligt att ni sovit gott och att ni spelat något vettigt innan ni gick och la er. Själv satt jag och diskuterade olika shoot em up spel med en bekant precis innan läggdags. Då tog han upp radiangames ballistic för Xbox 360 (XBL).


Det är mycket färger och rörelser på skärmen samtidigt, så det gäller att hänga med i svängarna!

Jag rynkade lite på näsan åt han, för jag hade aldrig hört talats om titeln tidigare. Men så kollade jag upp spelet närmare, och det verkar/verkade inte vara allt för dåligt. Personligen så tycker jag dock fortfarande att Radiant Silvergun och Ikaruga är två utav dom bästa shmup spelen som någonsin gjorts.

Men checka gärna in Ballistic om ni har en 360!/Robin
Gaming Ground Sverige

Death Note - Dödligt underhållande


Den här anime serien måste ni bara seriöst checka in.

Innan jag släcker ner för idag så tänkte jag bara tipsa er om Takeshi Obata och Tsugumi Ohbas anime Death Note. Jag såg första avsnittet idag och jag tänker helt klart fortsätta att kolla på DN, serien är ju helt wicked. En blandning utav både action, humor och skräck i ett.

Man får följa studenten Light Yagami som finner en övernaturlig notbok. Boken släpptes ner till jorden utav dödsguden Ryuk. Yagami bestämmer sig för att göra något åt all ondska i världen. För det ligger till som sådant, skriver man in ett namn i boken, så dör personen ifråga.

Handlingen och storyn är sjukt djup och intressant, inte missa!/Robin
Gaming Ground Sverige

Biggest loser före och efter


Snacka om förvandling!

Det är rätt så fantastiskt vad man kan lyckas med om man bara ger sig självaste tusan på att det ska gå. Jag har kollat på The Biggest loser sedan starten och det är helt underbart att se vad deltagarna i serien lyckats åstankomma.

Jag vet ju själv vilket helvete det var att vara väldigt överviktig. Man levde ett väldigt begränsat liv. Man kunde inte köpa dom kläderna man ville ha, man kunde inte delta i allt (pga vikten satte P för det, samt att man inte hade självförtroendet till det) och brudfronten var lika död som Vanilla ices musik karriär.

Nu har jag själv kommit till det steget där jag vill bli så vältränad som möjligt. Det handlar för min del inte bara om någon show off grej, det är en tävling emot mig själv. Jag vill se om jag kan lyckas med det helt enkelt. Samt har jag väl mer eller mindre alltid undrat hur jag skulle se ut som uber vältränad.

Jag konstaterade även att jag ätit lite för mycket om dagarna (troligen därför jag inte fått något jätte bra önskvärt resultat på magen). Så jag har dragit ner på maten och gjort ett helt nytt träningsschema. Oavsett om jag tränar på gymmet eller ej så SKA jag röra på mig varje dag och göra ett visst antal övningar varje dag.

Så utmaningen start idag för mig och bilder på mig åker upp i helgen. Wish me good luck!/Robin
Gaming Ground Sverige

Tränings status + Minecraft konstverk


En utav mina tidsdödare nu mera.

Precis hemkommen ifrån gymmet, jag testade på monarks crosstrainer 517 i 20min idag (nivå 6/10). Det räckte rätt bra för mig, med tanke på att jag inte joggat sedan oktober månad förra året. Det har liksom inte gått så där jätte bra att motionera den här vintern pga den extrema kylan.

Nu behöver jag dock inte ora mig för den saken i år, dessutom så tänker jag komplitera med ett par skidor i år. Då kan jag motionera och träna året om!

Tänkte ta lite bilder nu i helgen på mig själv, väga mig osv. Sedan kommer jag att ta bilder på mig varannan vecka och lägga upp här på bloggen (jag kommer även att lägga upp mitt träningsschema). Målet är som sagt var att bli så vältränad som det bara går.

Nu över till något helt annat, nämligen grymt snygga konstverk som alla är inspirerade utav Minecraft. Enjoy! och ha en fortsatt trevlig dag.


Gjord utav bicksby


Gjord utav djohaalGjord utav DVan7

/Robin
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy